13.01.2017  |  Samfund

Socialøkonomiske kræfter der samler trådene

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vejleåparken i Ishøj har taget socialøkonomiske foranstaltninger i brug som en del af løsningen på den høje ledighed blandt etniske minoritetskvinder. Løsningen lader til at være både virkningsfuld og bæredygtig - hør mere på en konference d. 26/1

Den 26. januar afholder CSR Link den årlige konference Social Entrepreneurs 2017, og her delerI Tråd Med Verden ud af sine gode erfaringer omkring det socialøkonomiske initiativ i Vejleåparken i Ishøj på et seminar, der har fået den meget sigende titel ” Succes med socialøkonomi i det boligsociale arbejde”.

”Helhedsplanen i Vejleåparken har gennem de sidste tre år haft stor succes med design- og produktionsværkstedet I Tråd Med Verden, der med en helhedsorienteret tilgang har sat skub i en positiv beskæftigelsesudvikling”, fortæller projektkoordinator Maya Degn Litrup.

Læs mere: Program for Responsible Entrepreneurs-konferencen

I Tråd Med Verden er en boligsocial aktivitet, som kombinerer social inklusion, beskæftigelsesindsats og design. Omdrejningspunktet er I Tråd Med Verdens designværksted, hvor etniske minoritetskvinder dagligt kommer og arbejder med håndarbejde og design.

Fair tråde
Det socialøkonomiske element hos I Tråd Med Verden består i samarbejder med danske designere, der ser en stor værdi og et potentiale i de kvinder, som kommer hos I Tråd Med Verden.

Designværkstedet kombinerer kvindernes kompetencer inden for håndarbejde med en non-profit forretningsmodel og skaber samtidig rammer for beskæftigelse og udviklingsmuligheder. Indtjeningen på produktionen går udelukkende til aktiviteter og materialer til gavn for de daglige deltagere hos I Tråd Med Verden.

Læs mere: I Tråd Med Verden

En sårbar gruppe
Udsatte ledige, der har været væk fra arbejdsmarkedet i mange år, har brug for støtte for at finde et arbejde. Hos I Tråd Med Verden formår de at skabe rammer, der på én og samme tid motiverer deltagerne og forbereder dem på at finde et arbejde.  For helhedsplanens projektmedarbejdere, der til dagligt leder designværkstedet, kræver det hårdt arbejde at mobilisere vilje og selvtillid hos kvinderne til at mestre egen livssituation, men det betaler sig at bruge tid og energi på de enkelte deltagere.

Læs mere: Flere artikler af CSR LINK

“Vi ser, at kvinderne får en fornyet drivkraft og lyst til at integrere sig i samfundet og for mange af kvinderne er designværkstedet et frirum, hvor de får øje på deres egne ressourcer”, siger Maya Degn Litrup.

Tid til den enkelte
Der er synlige resultater på, at I Tråd Med Verden’s helhedsorienterede tilgang virker. Flere deltagere har fundet vejen ind på arbejdsmarkedet, faktisk hele 5 ud af 23 deltagere, der har påbegyndt et forløb I 2016, er kommet videre i job. 87 % af alle deltagere oplever progression på en eller flere parametre i forhold til motivation, evner og håndtering af barrierer i forhold til at komme videre i job eller praktik. Det skyldes bl.a., at der tages individuel hånd om de enkelte deltagere. Gennem de skræddersyede forløb tages alle forhold i deltagerens liv i betragtning. Her er kvinderne ikke bare et sagsnummer i rækken, men individer med forskellige baggrunde og livshistorier der påvirker deres situation, forklarer Maya Degn Litrup som årsagen til successen.  

Gæstetaler, stærke cases og breakout sessioner
Foruden I Tråd Med Verden’s seminar har Responsible Entrepreneurs-konferencen andre spændende og inspirerende breakout sessioner ved Kooperationen, Matematikcenter og Specialisterne. Her vil der ligeledes være masser af gode cases på værdiskabende partnerskaber mellem ordinære og socialøkonomiske virksomheder.

Jon Kiellberg, direktør i Re Cph er moderator for konferencen,  som byder på cases ved TDC, IKEA, Roskilde Festival, Grennessminde, Send Flere Krydderier og Kaffe Fair. Forstander på Kofoeds Skole Robert Olsen åbner konferencen og Line Barfod, advokat og medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, leverer sammen med Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune og landsformand for Socialchefforeningen, gæstetaler.

Tilmeld på http://www.csr-link.dk/?page_id=1683

På konferencen kan du blandt andet møde og høre:

  • Robert Olsen, forstander, Kofoeds Skole
  • Jon Kiellberg, direktør, Re cph
  • Helle Linnet, Social- og Arbejdsmarkedsdirektør, Vordingborg Kommune, og landsformand, Socialchefforeningen
  • Jesper Oldenburg, Vice President, TDC
  • Asta Zacho, HR specialist, IKEA
  • Hans Christian Nielsen, Head of Division, People and Administration, Roskilde Festival
  • Hanne Danielsen, adm. dir., Grennessminde
  • Charlotte Kragh, afdelingsleder, Kaffe Fair
  • Mirka Mozer, direktør, Send Flere Krydderier
  • Line Barfod, Advokat, Advokaterne Foldschack & Forchhammer, og medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst

Og mange, mange flere.

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere