15.09.2016 | Klima, miljø og energi
Solceller skal forsyne nyt fængsel med strøm
Viasol er hovedentreprenør på Kriminalforsorgens 3,75 kvadratkilometer store solcellepark, der skal levere energi til Storstrøm Fængsel.
Viasol leverer både solcelleløsninger til staten, regioner, kommuner og større virksomheder - heriblandt Forsvaret, HOFOR og NCC. Inden længe vil arbejdet være i fuld gang på Falster, hvor en solcellepark skal opføres for Kriminalforsorgen. Foto: Viasol.
Inden september er omme begynder Viasol anlægningen af 1.320 solcellemoduler til ny solcellepark. Parken, der skal producere 347.000 kWh og fylder et areal på godt 3.750 kvadratmeter, skal i fremtiden levere energi til Storstrøm Fængsel og bliver dermed Kriminalforsorgens største.
Viasol, der er hovedentreprenør på opgaven, vil gerne satse mere på decentral produktion med større solcelleparker, men fortæller, at den politiske opbakning mangler:
”Politisk mangler der i høj grad en strategi for udbyggelsen af solcelleanlæg i Danmark. Ud over mindre puljer til privatanlæg er den nuværende lovgivning fuldstændig uden visioner”, siger direktør Rasmus Christiansen fra Viasol. Han fortsætter:
”I udlandet har de fleste fået øjnene op for, at solenergi fremadrettet bliver den primære energikilde, og allerede sidste år overhalede installation af solenergi da også vindenergi på verdensplan. I Danmark håber vi i den grad på, at Christiansborg snart vågner og får skabt en visionær og ikke mindst langsigtet køreplan for solceller”.
Læs også: WWF og Eniig vil forsyne Uganda med solenergi
Storstrøm Fængslet ligger på Falster, hvilket den nye solcellepark også kommer til. Placeringen betyder, at anlægget vil opnå en høj produktion i forhold til den installerede kapacitet, da solindstrålingen for Falster ligger højt sammenlignet med landsgennemsnittet.
-CHM
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!
Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.
Kommunikation

Aarhusiansk Kvickly bliver til klimalaboratorium
Coop har udvalgt en Kvickly i Aarhus som testlaboratorium for klimavarer og klimatiltag.
Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling
Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.
Samfund

Ny kortlægning: Over halvdelen af de videregående uddannelser giver nu kompetencer inden for grøn omstilling
For første gang er det kortlagt, hvilke videregående uddannelser som giver kompetencer med relevans for den grønne omstilling. Tallene viser, at 65 procent af landets videregående uddannelsesudbud nu arbejder aktivt med grøn omstilling i uddannelsen.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet
Region Hovedstaden er gået sammen med Aalborg Universitet og tænketanken Grøn Energi om at få kortlagt muligheder og grundlag for at placere et eller flere Power-to-X anlæg i hovedstadsområdet – og udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.
Samfund

Gode takter i grønne investeringer på statens vegne
Udsigten fra Danmarks Grønne Investeringsfond er god: 2021 bød på rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion i deres investeringer.