15.09.2016 | Klima, miljø og energi
Solceller skal forsyne nyt fængsel med strøm
Viasol er hovedentreprenør på Kriminalforsorgens 3,75 kvadratkilometer store solcellepark, der skal levere energi til Storstrøm Fængsel.
Viasol leverer både solcelleløsninger til staten, regioner, kommuner og større virksomheder - heriblandt Forsvaret, HOFOR og NCC. Inden længe vil arbejdet være i fuld gang på Falster, hvor en solcellepark skal opføres for Kriminalforsorgen. Foto: Viasol.
Inden september er omme begynder Viasol anlægningen af 1.320 solcellemoduler til ny solcellepark. Parken, der skal producere 347.000 kWh og fylder et areal på godt 3.750 kvadratmeter, skal i fremtiden levere energi til Storstrøm Fængsel og bliver dermed Kriminalforsorgens største.
Viasol, der er hovedentreprenør på opgaven, vil gerne satse mere på decentral produktion med større solcelleparker, men fortæller, at den politiske opbakning mangler:
”Politisk mangler der i høj grad en strategi for udbyggelsen af solcelleanlæg i Danmark. Ud over mindre puljer til privatanlæg er den nuværende lovgivning fuldstændig uden visioner”, siger direktør Rasmus Christiansen fra Viasol. Han fortsætter:
”I udlandet har de fleste fået øjnene op for, at solenergi fremadrettet bliver den primære energikilde, og allerede sidste år overhalede installation af solenergi da også vindenergi på verdensplan. I Danmark håber vi i den grad på, at Christiansborg snart vågner og får skabt en visionær og ikke mindst langsigtet køreplan for solceller”.
Læs også: WWF og Eniig vil forsyne Uganda med solenergi
Storstrøm Fængslet ligger på Falster, hvilket den nye solcellepark også kommer til. Placeringen betyder, at anlægget vil opnå en høj produktion i forhold til den installerede kapacitet, da solindstrålingen for Falster ligger højt sammenlignet med landsgennemsnittet.
-CHM
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.