15.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Solceller skal forsyne nyt fængsel med strøm

Viasol er hovedentreprenør på Kriminalforsorgens 3,75 kvadratkilometer store solcellepark, der skal levere energi til Storstrøm Fængsel.

Inden september er omme begynder Viasol anlægningen af 1.320 solcellemoduler til ny solcellepark. Parken, der skal producere 347.000 kWh og fylder et areal på godt 3.750 kvadratmeter, skal i fremtiden levere energi til Storstrøm Fængsel og bliver dermed Kriminalforsorgens største.

Viasol, der er hovedentreprenør på opgaven, vil gerne satse mere på decentral produktion med større solcelleparker, men fortæller, at den politiske opbakning mangler:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Politisk mangler der i høj grad en strategi for udbyggelsen af solcelleanlæg i Danmark. Ud over mindre puljer til privatanlæg er den nuværende lovgivning fuldstændig uden visioner”, siger direktør Rasmus Christiansen fra Viasol. Han fortsætter:

”I udlandet har de fleste fået øjnene op for, at solenergi fremadrettet bliver den primære energikilde, og allerede sidste år overhalede installation af solenergi da også vindenergi på verdensplan. I Danmark håber vi i den grad på, at Christiansborg snart vågner og får skabt en visionær og ikke mindst langsigtet køreplan for solceller”.

Læs også: WWF og Eniig vil forsyne Uganda med solenergi

Storstrøm Fængslet ligger på Falster, hvilket den nye solcellepark også kommer til. Placeringen betyder, at anlægget vil opnå en høj produktion i forhold til den installerede kapacitet, da solindstrålingen for Falster ligger højt sammenlignet med landsgennemsnittet.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere