18.12.2014  |  Klima, miljø og energi

Spire-blyant er en stor succes i udlandet

Den bæredygtige blyant Sprout, som kan spire efter tre-fire uger i jorden, storhitter i udlandet. Succesen er hjulpet godt på vej af bloggere fra hele verden.

For halvandet år siden satte den danske iværksætter Michael Stausholm verdens første blyfri blyant i produktion. Blyanten går under navnet ’Sprout’, og det særlige ved den er, at den – ud over at være blyfri – kan plantes og spire til krydderurter, blomster eller grøntsager.

Læs også: CSR-initiativ: Plant din blyant

Den bæredygtige blyant har fået stor succes i udlandet, og Michael Stausholm sælger månedligt 120.000 blyanter i 50 forskellige lande. Kendskabet til den særlige blyant er især blevet udbredt af bloggere, skriver markedsføring.dk.

”Indtil nu har omkring 2.000 bloggere fra hele verden skrevet om vores blyant. Derudover kommer medier, som ønsker at anmelde, vise eller omtale os. Interessen har været så overvældende, at vi har en fuldtidsansat, der kun tager sig af henvendelser fra blogs og medier”, siger Michael Stausholm til markedsføring.dk.

Verdensomspændende omtale
Bloghenvendelserne kommer fra mange lande, heriblandt England, Italien og Tyskland. 

Læs også: Nu kan papir forvandles til blomster

”I Italien er bloggerne gået amok. Over 200 blogs har omtalt os, og salget er steget så meget, at Italien i dag er vores største marked. I England var det en mor, der bloggede om os som den første, og derefter henvendte medierne sig, blandt andet Metro i London. Og i Chile blev vi omtalt på en blog med 3,2 millioner læsere, hvilket fik efterspørgslen fra Sydamerika til at stige enormt”, fortæller Michael Stausholm til markedsføring.dk.

De blogs, som viser mest interesse for den spirende blyant, omhandler familieliv og børn, planter og økologi samt anmeldelse af nye produkter.

Læs også: Plant din blyant er nu Walmart-nomineret

Den bæredygtige blyant plantes i jord, når den er så lille, at det ikke længere er muligt at bruge den som skriveredskab. Blyanten indeholder sprøjtefri frø, som kan spire til eksempelvis koriander, cherrytomater, grøn peberfrugt eller blomsten morgenfrue.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere