31.03.2023  |  Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup

Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.

Som den eneste danske virksomhed løb platformen Spirii med førstepladsen, som verdens bedste grønne startup virksomhed til årets Global Startup Awards.

Spirii, der alene i 2022 voksede med mere end 500 procent og allerede er til stede i 15 lande, blev stiftet i efteråret 2019 af Tore Harritshøj og Torben Fog. Begge er udbrydere fra E.ON, én af Europas største private energikoncerner, hvor de henholdsvis var administrerende direktør og eMobility-chef i den danske del af koncernen.

Læs også: Dansk startup skaber det grønne elektronikprodukt Apple mangler

"Vi er utrolig stolte af, at Spirii, der kun har tre år på bagen, er kåret til at være verdens bedste grønne tech-startup. Vores vision med Spirii har fra begyndelsen været at frigøre lademarkedet og åbne op for, at flere aktører uanset branche kan tage del i elektrificeringen af transporten og dermed nedbringe både luftforurening og CO2-udledninger, som er én af vor tids allerstørste globale udfordringer. At vi nu står med denne pris i hænderne viser, at vi gør en reel forskel," siger Tore Harritshøj, CEO og Co-founder af Spirii.

Juryen, der er sammensat af syv eksperter fra hele verden, begrunder den danske sejr med, at Spirii har udviklet en software platform, der muliggør en hurtigere skalering af et globalt netværk af ladestandere, og bidrager til en grøn og fremtidssikret infrastruktur på tværs af industrier og lande.

Læs også: Ny rapport: Der skal turbo på den effektive grønne omstilling

"Spirii fik den højeste score, fordi overgangen til elbiler er uundgåelig, og fordi virksomheden løser en relevant global problemstilling. Deres løsning faciliterer opladning af elbiler på en intelligent og bæredygtig måde, og forenkler omstillingen til grøn mobilitet," lyder det.

Det er niende gang, at Global Startup Awards løber af stablen, hvor iværksættere fra hele verden mødes, og her var det erhvervsminister Morten Bødskov (S), der overrakte prisen til Spirii ved finaleshowet i København.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere