28.10.2014  |  Klima, miljø og energi

Stor interesse for årets Building Green

Interessen for Danmarks største fagmesse for bæredygtige byggeløsninger, Building Green, som sættes i gang den 29. oktober, er i år særligt høj. Det skyldes blandt andet, at København i den pågældende periode er midtpunkt for flere bæredygtige initiativer.

Fra den 29. til 30. oktober lægger Forum i København grund til årets Building Green-fagmesse. Messen er årets bæredygtige begivenhed i byggebranchen, og i år har fagmessen haft endnu højere interesse end tidligere.

Den store interesse for årets messe kommer ikke kun fra danske arkitekter, bygherrer, rådgivere og øvrige aktører i byggeriet, men også fra flere internationale branchefolk.

Building Green har på nuværende tidspunkt 20 procent flere forhåndstilmeldinger end på samme tidspunkt sidste år, og messen oplever især en stor stigning i antallet af udenlandske deltagere, som forventer at kigge forbi i løbet af de to messedage.

Læs også: Danmarks grønne løber rulles ud for internationalt arkitekt-stjernetræf i oktober

Årsagen er blandt andet, at København både under og umiddelbart efter Building Green er samlingspunkt for en lang række bæredygtige initiativer – fra FN’s klimapanel IPCC’s fremlæggelse af sin femte hovedrapport til events på gadeplan i forbindelse med Sharing Copenhagen-initiativet, der året igennem har fejret Københavns udnævnelse til Europas Grønne Hovedstad 2014.

Grønne netværk hitter
Ud over paneldebatten ”Det grønne monopol”, hvor blandt andet afgående klimakommissær Connie Hedegaard medvirker, relancerer årets Building Green netværkssuccesen Green Connections, som i år har fået særlig stor international interesse.

”Green Connections fungerer som et speeddating-koncept for professionelle. Idéen er at skabe et fælles forum for beslutningstagere, udbydere og branchefolk inden for energieffektivt og bæredygtigt byggeri. Her har deltagerne mulighed for at præsentere, diskutere, udvikle og udbyde nye projekter og idéer i 1:1-møder med nye forretningspartnere og kunder”, siger Mette Grydehøj Post, senior project manager hos Building Green, i en pressemeddelelse.

Læs også: Verden venter på klimarapport fra København

Building Green byder i år også på et konference- og seminarieprogram, og fagmessens andendag åbnes af klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere