05.08.2015  |  Klima, miljø og energi

Store demonstrationer i vente til COP21

Når klimatopmødet COP21 løber af stablen i Paris til efteråret, ventes flere hundredetusinde demonstranter at indtage den franske hovedstad.

De fleste danskere husker nok de kaotiske scener i og omkring København i december 2009, da massive demonstrationer satte sit præg på såvel bybillede som avisforsider og nyhedsudsendelser. Anledningen var naturligvis FNs store klimakonference, COP15, med deltagelse af toppolitikere fra hele verden.

Læs også: WWF: ”COP20 i Lima leverede kun det absolut nødvendige”

Den næste udgave af topmødet, COP21 i Paris, der bliver afviklet fra den 30. november til den 11. december i år, får efter alt at dømme lignende udfordringer at skulle forholde sig til. I hvert fald har over 200.000 mennesker fra hele verden allerede skrevet under på, at de regner med at være i byen til en stort anlagt klimamarch den 29. november, dagen inden konferencens officielle åbning.

Det er den webbaserede NGO Avaaz, der står bag eventet, som 229.682 i skrivende stund har meldt sig til på organisationens hjemmeside. Om de så alle sammen dukker op i byernes by er en anden snak, men budskabet er ikke til at tage fejl af:

Politikerne til topmødet, som Avaaz selv kalder årtiets vigtigste, skal ikke være i tvivl om vægten af det ansvar, disse mange tusinder placerer på deres skuldre. Som Avaaz skriver; ”[Mødet] kan blive en ledestjerne til at navigere væk fra klimakatastrofen og signalere til politikere, bestyrelseslokaler og aktiemarkeder at de beskidte energiformers ære er ovre.”

Læs også: COP19 blev en gyser

-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Kommunikationsrådgiver/journalist

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere