29.04.2014  |  Klima, miljø og energi

Stort FN-klimamøde i København

Det dokument, der skal udgøre det vigtigste vidensgrundlag for en global klimaaftale, bliver præsenteret på en stor FN-konference i København til efteråret.

Tivoli Hotel skal i oktober lægge hus til et gigantisk FN-klimamøde med 600 deltagere, hvor det sammendrag, der skal klæde verdens beslutningstagere på til de kommende års afgørende klimaforhandlinger, skal vedtages. Det skriver Berlingske.

Læs også: FN: Klimaændringerne vil ramme kloden hårdt

Sammendraget, Summary for Policy Makers, er et koncentrat af de tre klimarapporter fra FN’s klimapanel IPCC, der er blevet fremlagt på møder i Stockholm, Yokohama og Berlin tidligere på året.  

”Sammendraget bliver ikke mere end cirka 30 sider langt. Til gengæld kommer dokumentet i de næste seks-syv år til at blive det absolut vigtigste videnskabelige grundlag for de store, internationale klimaforhandlinger i FN-regi”, siger DMI-klimaforsker Tina Christensen til Berlingske. Hun er den danske repræsentant i IPCC og står for planlægningen af klimamødet.

De 600 deltagere på klimamødet er embedsmænd, FN-delegerede samt de forskere, der har forfattet de tidligere klimarapporter.

Læs også: Klimarapport forudser hav- og temperaturstigninger 

Klimamødet er planlagt til at vare en uge og er ikke åbent for offentligheden. Sammendraget præsenteres på et pressemøde 2. november.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere