01.09.2014  |  Klima, miljø og energi

Studerende bør arbejde med løsninger på klimaforandringerne

Op til studiestart opfordrer klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen kommende specialeskrivere til at bidrage til, at Danmark kan blive helt fri for fossile brændsler i 2050.

Før sommerferien offentliggjorde Klima-, Energi- og Bygningsministeriet en analyse, der dokumenterede, at det er muligt at nå regeringens mål om at sige farvel til fossile brændsler inden 2050.

Men studiet viste også, at ikke alle tekniske løsninger er helt grydeklar. Der er behov for at udvikle bedre løsninger til at lagre vores energi, at udvikle det smarte energinet og løsninger, der sikrer, at vi får en grøn transportsektor.

Det er klimaministeren Rasmus Helveg Petersens ambition, at Danmark også i fremtiden skal være blandt de allerdygtigste, når det gælder udviklingen af løsninger på klimaudfordringerne.

”Danmark skal gå forrest i kampen mod klimaforandringerne, og vi har brug for, at de studerende tænker med. Jeg glæder mig til at se deres løsninger, for jeg er overbevist om, at det er dem, vi skal leve af i fremtiden”, siger han i en pressemeddelelse.

Ministeren inviterer derfor studerende inden for forskellige studieretninger til at skrive speciale inden for lagring af energi, smart energi og grøn transport. De studerende, der får tilbudt en specialeaftale, får tilbudt to sparringsmøder i løbet af processen, og ministeriet stiller viden til rådighed for dem.

De studerende får desuden mulighed for at fremlægge resultaterne for klimaministeren, oplyser ministeriet.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere