11.04.2022  |  Menneskerettigheder

Svenske Ericsson ekskluderes fra World Economic Forums anti-korruptionssamarbejde

På baggrund af en række korruptions-, svindel- og bestikkelsessager ekskluderes teleselskabet Ericsson nu fra World Economic Forum.

Det svenske teleselskab Ericsson er blevet smidt ud af World Economic Forums anti-korruptionssamarbejde på baggrund af en række korruptions-, svindel- og bestikkelsessager.

Det skriver Finans.

Sager i Djibouti, Kina, Vietnam, Indonesia og Kuwait fra start 00’erne op til 2016, resultererede i 2019 i en bøde på 1 milliard USD, hvilket er en af de største korruptionsforlig i historien.

Læs også: Bestseller sætter produktion i Myanmar på standby ovenpå etisk dilemma

På nuværende tidspunkt beskyldes virksomheden igen for bestikkelsessager i Irak, som indirekte kan have finansieret terrorgruppen Islamisk Stat. Sagen blev optrævlet af Det Internationale Konsortium af Undersøgende Journalister i februar i år. En sag der har fået Ericsson-aktien til at styrtdykke de seneste par måneder.

Udelukkelsen fra World Economic Forum kommer efter en intern diskussion, der sætter spørgsmålstegn ved Ericssons troværdighed.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere