24.09.2009  |  Klima, miljø og energi

Tankstationer til brintbiler

Danske Shell skal hjælpe H2 Logic A/S med at udvikle brinttankstationer i Danmark.

Danske Shell vil hjælpe brintudviklingsvirksomheden H2 Logic A/S med at forbedre deres teknologi til brinttankstationer. Shell driver i forvejen nogle få brinttankstationer, blandt andet i USA og i Island, og selskabet har beskæftiget sig med brint siden 1999. Desuden skal Shell være med til at udvikle et netværk af brinttankstationer i Tyskland, som er det land, der foreløbigt har de største ambitioner på området. Der er endnu ikke en standard for brinttankstationer, men den kommer ifølge H2 Logic-direktør Jacob Krogsgaard meget snart. Både H2 Logic og Shell tror på et fremtidigt marked for brintbiler, også i Danmark:
”Brintbiler er én af fremtidens erstatninger for benzindrevne biler. Brint kan produceres på basis af vedvarende energi, og den eneste udstødning er rent vand. Derudover har brint den fordel, at den giver samme hurtige optankning og lange rækkevidde, som benzin tilbyder i dag. Med udmeldingen fra de ledende bilproducenter om kommercialisering af brintbiler frem mod 2015 vil der for alvor blive behov for vores brintstationer,” siger Jacob Krogsgaard.
I Danmark er der i dag kun én decideret offentlig brinttankstation, som ligger i Ringkøbing. Men der er netop nu en ny station under opførelse i København. Placeringen er dog ikke offentliggjort endnu, men H2 Logic siger, at den vil få en prominent placering i forhold til Bella Centret, hvor klimatopmødet skal holdes til december.
-JR

Mere fra Christian

Christian Grunert Pedersen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere