18.12.2020  |  Samfund

Teknologi set gennem barnlige øjne

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med Ateas position som Nordens største it-virksomhed, er vi med til at involvere os og tage et socialt ansvar for de næste generationer. Børn og unge er fremtidens brugere af de løsninger i samfundet, som vi er medskabere på, og derfor vil vi gerne være med til at lære dem, hvordan de den digitale verden fungerer. Vi har derfor en række CSR-projekter i Atea, der alle indbefatter børn, teknologi og it.

Girls day in Science
I fremtidens digitale verden bliver der i højere grad brug for flere it-specialister, og i netop it-branchen er kvinder underrepræsenteret. Det faktum forsøger vi, at lave om på ved at få flere piger til at interessere sig for de naturvidenskabelige og tekniske fag. Dette års Gils day in Science forløb virtuelt, hvor omtrent 20 piger fra Boesagerskolen i Smørum og Maglehøjskolen i Ølstykke var samlet for at få et indblik i, hvad det vil sige at arbejde i en it-virksomhed som Atea. Under arrangementet fortalte kvindelige ansatte om de mange måder at arbejde med, der ikke nødvendigvis omhandler kodning.
Girls’ Day in Science er Tektankens landsdækkende kampagnedag. Tektanken er et landsdækkende netværk mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der faciliteres af Naturvidenskabernes Hus.

Coding Class
Atea har de sidste fem år deltaget i It-Branchens nationale initiativ, hvor skolebørn får muligheden for at prøve kræfter med kodning og virkelige teknologiske udfordringer. I år havde Atea, 6.U fra Valby skolen på besøg, hvor de afsluttede en uges Coding Class med fremlæggelser af elevernes løsning på en række case-udfordringer. Trash ball, Naturefix, Corona Run, Corona Invasion, Den bæredygtige by og Sustainability Game var titlerne på årets case-løsninger, der tog udgangspunkt i emnet bæredygtighed og Corona-pandemien.

Skoleklasse på Jobsøgningskursus
En 8.klasse fra Baltorpskolen var inviteret til job- og praktiksøgningskursus hos Atea. På dagen fik skoleeleverne konkrete tips, råd og vejledning i jobsøgningens kunst med udgangspunkt i deres egne ansøgninger og CV. Eleverne havde forinden fået til opgave at skrive ansøgninger til fire rigtige praktikpladser, Atea tilbyder til Marts, hvor skoleeleverne skal i erhvervspraktik i en uge. Jobsøgningskurset er et led i et længerevarende samarbejde mellem skolen og Atea, der har til formål at vise de unge, hvad det vil sige at arbejde i it-branchen, hvor forskelligartede jobbene kan være og desuden give dem et indblik i, hvad det lokale erhvervsliv i Ballerup har at tilbyde.

Mere fra Atea Danmark A/S

Atea Danmark A/S

www.atea.dk

Vores mål er simpelt. Vi lever og arbejder i verdens måske bedste land. Og derfor skal vi have verdens bedste it-løsninger. Ikke for teknologiens skyld. Men for at hjælpe alle dem, der kæmper for at gøre fremtidens Danmark endnu bedre end i dag: CTO’en, der skal balancere vækstambitioner og bundlinje. Skolelæreren, der skal guide elever i den rigtige retning. Eller afdelingslægen, der skal h…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere