18.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Case: Toyota Radioshuttle har optimeret pladsudnyttelsen hos Zgonc

Indhold fra partner Hvad er dette?

Detailvirksomheden, Zgonc, ønskede at optimere deres tilgængelige lagerplads og kontaktede Toyota Material Handling der tilbød en løsning, som omfattede halvautomatiske shuttles og reoler.

Dette gjorde det muligt for Zgonc at øge produktiviteten og sikkerheden, samt at reducere skader i forbindelse med oplagring af mere end 4.000 paller.

Om Zgonc Handel GmbH
Virksomheden er specialiseret i redskaber og udstyr inden for have og byggeri, og blev etableret i 1957. Den har et netværk af 17 store filialer med komplette varehuse, plus 16 mindre butikker. I 2019 planlagde Zgonc en lagerudvidelse på 3.500 m² i Hagenbrunn (tæt på Wien) efter tilføjelsen af de 16 butikker i 2012. Alle butikker skal kunne levere inden for maksimalt to arbejdsdage, hvilket gælder alle 14.000 artikler i sortimentet.

Optimeret pladsudnyttelse
Hvordan udnyttes et lille område maksimalt? I samarbejde med deres mangeårige partner Toyota Material Handling valgte Zgonc en løsning, som gjorde det muligt at udnytte den tilgængelige plads så optimalt som muligt. Beslutningen om at anskaffe Toyota Radioshuttles gjorde det muligt at opbevare yderligere 3.000 paller ud over det konventionelle reolsystem med plads til 1.470 paller.

Toyota Radioshuttles er fjernstyrede shuttles, som placeres i et shuttle reolsystem med gaffeltruck, hvor de klarer opgaven med et tryk på en knap. En af de store fordele er den optimerede pladsudnyttelse: op til 85 procent af volumen i hallen bruges nu som opbevaringsplads. Samtidig øger den semi-automatiske tilgang produktiviteten, da arbejdspresset på truckførerne er reduceret, hvilket gør det muligt at udnytte truck og førere mere effektivt. Samlet set medfører dette en reduktion af driftsomkostningerne. Endvidere medfører brugen af radioshuttles betydelig mindre kontakt mellem gaffeltruck og reoler, hvilket både reducerer beskadigelsen af lagerudstyret og af varerne. "Og for de ansatte er arbejdet helt sikkert blevet mindre stressende og mere sikkert," udtaler Wilhelm Breitseher, Sales Manager hos Zgonc.

Sikker og effektiv løsning
En anden udfordring var at kunne udnytte pladsen over læsseområdet. Salgschefen hos Zgonc forsøger altid at optimere, og han ønskede en effektiv udnyttelse af pladsen, i stedet for at området stod tomt. En mulighed var at udnytte pladsen til manuel oplagring, hvilket ville have krævet en adgang og yderligere sikkerhedsforanstaltninger.

I forbindelse med den endelige planlægning blev der valgt en anden løsning for dette område: en shuttle-løsning med fuld udnyttelse af pladsen over læsseområderne. Samtidig var sikkerhedsaspektet meget vigtigt for salgschefen, Wilhelm Breitseher. Radioshuttles er som standard udstyret med et person-beskyttelsessystem, der lever op til de højeste sikkerhedskrav. Via indbyggede sensorer kan en shuttle registrere personer og genstande, og den stopper, før den kommer i kontakt.

Mere fra Toyota Material Handling A/S

Toyota Material Handling A/S

https://toyota-forklifts.dk/om-toyota/baeredygtighed/

Mere end hver 3. truck i Danmark leveres af Toyota Material Handling. Vi er Danmarks største udbyder af truck, med salg, service og udlejning af BT lagertruck, Toyota gaffeltruck og Kalmar industritruck. Hos os finder du alt fra håndløftevogne, over palletruck, stablere, reach-, plukke- og smalgangstruck, el-, gas- og dieseltruck til store containertruck. Vi har mere end 8…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere