03.11.2009  |  Strategi & ledelse

Tre virksomheder vinder pris for at fastholde og tiltrække seniormedarbejdere

Fanø Kommune, Enemærke og Petersen A/S i Ringsted og Bobach Smedeværksted i Aalborg er kåret som vindere af Seniorpraksis Prisen 2009.

Tre virksomheder har alle gjort en ekstraordinær indsats for at fastholde og tiltrække seniormedarbejdere. Fanø Kommune, Enemærke og Petersen A/S i Ringsted og Bobach Smedeværksted i Aalborg, der netop har vundet Seniorpraksis Prisen 2009, lægger alle vægt på, at imødekomme seniorernes særlige behov, at inddrage medarbejderne i udviklingen af seniorpolitikken og på løbende at være i dialog med seniorerne, så senioraftalerne kan justeres. Fanø Kommune vandt prisen i kategorien offentlige virksomheder. Enemærke og Petersen A/S, som er en entreprenørvirksomhed med 500 medarbejdere, vandt prisen i kategorien store virksomheder, mens Bobach Smedeværksted, som har 25 medarbejdere, vandt prisen i kategorien mindre virksomheder.
“Virksomheder med en god seniorpraksis gør ikke bare seniorerne en tjeneste. De sikrer sig også, at de selv længst muligt får det bedste ud af deres seniormedarbejdere og deres værdifulde erfaring. Samtidig er virksomhederne med til at fremtidssikre det danske arbejdsmarked. For Danmark får ekstra meget brug for seniorerne i årtierne, der kommer. Derfor håber jeg, de gode eksempler i vindervirksomhederne vil inspirere endnu flere virksomheder til at få en god seniorpraksis,” siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg, der overrakte priserne til de tre vindere.
Bag Seniorpraksis Prisen står Beskæftigelsesministeriet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Ledernes Hovedorganisation, Ældre Sagen og Børsen. Det er offentligheden, der via hjemmesiden seniorpraksis.dk har fundet de tre vindere ved afstemning.
-JR

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere