21.02.2012  |  Supply chain

Tvivl om værdi af CO2-reduktion i forsyningskæden

Giver reduktion af CO2-udledningen i virksomhedens forsyningskæde gevinst på bundlinjen? Nej, mener en række virksomheder ifølge ny undersøgelse.

Virksomheder tror tilsyneladende ikke på, at der kan spindes guld på at reducere CO2-udslippet i forsyningskæden. Ifølge rapporten ”CDP Supply Chain Report 2012” fra Carbon Disclosure Project (CDP) forventer kun 20 procent af de adspurgte virksomheder, at de CO2-begrænsende tiltag i forsyningskæden vil øge indtjeningen.

Det er netop i forsyningskæden, at der er store muligheder for at begrænse udslippet af CO2, da 86 procent af virksomhedernes udledning, ifølge rapporten, sker i forsyningskæden. CDP-initiativet skal sikre, at der sker en strategisk videndeling og innovation mellem både virksomheder og leverandører. Blandt de 49 virksomheder, der medvirker i rapporten, er Coca Cola, Dell og L’Oreal.

- JKK

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere