18.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Uber vil køre elektrisk i London

Delebilsudbyderen Uber vil forbyde sine chauffører at køre med konventionelle benzin- og dieselbiler i London fra 2020, for på den måde at hjælpe byen med at komme den massive luftforurening til livs.

Om kun tre år skal samtlige Uber-biler i London være enten fuldt elektriske eller plug-in-hybrider. Det annoncerede den amerikanske delebilsudbyder for nylig med henvisning til den stigende luftforurening i den britiske hovedstad, skriver The Guardian.

Læs også: Deutsche Post udvikler elektrisk bil

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ifølge en godt to år gammel undersøgelse koster den beskidte luft i London hver år op mod 9.500 af byens indbyggere livet, og udstødningsgasser fra fossilt drevne biler er den helt store synder i den sammenhæng.

Hybridbiler som Toyota Prius er i nogen grad blevet synonymt med Uber i London, hvor knap halvdelen af de omkring 40.000 registrerede chauffører i dag kører elbil eller hybrid. Den andel skal således vokse til 100 procent i 2020. I andre britiske byer, hvor Uber har færre elektrificerede biler i spil, hedder deadline 2022.

Finansielle lokkemidler
For at understøtte skiftet til el- og hybridbiler, vil alle Ubers Londonchauffører kunne modtage bevillinger på op til 5.000 pund (ca. 42.000 kr.). Finansiering vil dels komme fra Uber selv, der har øremærket to mio. pund (små 17 mio. kr.) til formålet, og dels fra brugerne, der vil blive pålagt et ekstra gebyr på godt tre kr. pr tur fra oktober.

Endelig vil Uber også prøve at lokke ejere af biler fra før 2005 til at skille sig af med deres gamle, beskidte køretøjer ved at tilbyde dem en slags skrotpræmie i form at et gavekort på 1.500 pund (ca. 12.500 kr.) til Uber-ture.

Læs også: København har Europas tredje bedste delebiler

Dermed er der nærmest lagt op til en grøn taxakrig i Sherlock Holmes’ hjemby, hvor selskabet bag de ikoniske black cabs, London EV Company, tidligere på året fortalte, at man er på vej med en elektrisk hybrid-version af den klassiske taxa, der vil kunne køre 110 kilometer på ren el, mens rækkevidden med benzinmotoren oveni når op på 640 km.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere