22.03.2022  |  Samfund

Ud med gassen: Bank tilbyder lavrentelån til energiforbedringer

Lån til energiforbedringer med en variabel rente på pt. 0,99 procent om året skal gøre det endnu mere attraktivt for boligejere at låne til f.eks. udskiftning af gas- eller oliefyr og andre energirenoveringer, der kan reducere CO2-udledningen og give besparelser på varmeregningen.

De kraftigt stigende energipriser gør ondt på mange danskeres økonomi. Som led i Danske Banks ambitioner om at bidrage til den grønne omstilling og som en direkte konsekvens af de kraftigt stigende energipriser, vil Danske Bank tilbyde kunder, der er med i bankens kundeprogram, lån til energiforbedringer med en variabel rente på pt. 0,99 procent om året.

Lånene skal bruges til energirenoveringer herunder udskiftning af varmekilder som gas- og oliefyr. Der er en maksimal løbetid på 10 år på lånet og et låneloft på 500.000 kroner. Bortset fra tinglysningsafgift til staten er der ingen gebyrer i forbindelse med optagelse af lånet, når blot der kan tages pant i boligens friværdi.

”De voldsomme stigninger i energipriserne rammer rigtig mange danske boligejere hårdt. Derfor er der al mulig grund til, at man som boligejer overvejer, hvilke muligheder man har for at skifte til alternative varmekilder eller generelt foretage energirenoveringer af boligen. Af hensyn til både klimaet og familiernes fremtidige energiregninger vil vi gerne gøre det endnu mere attraktivt for vores kunder at tage valget om at energirenovere deres bolig,” siger Mark Wraa-Hansen, der er privatkundechef for Danske Bank i Danmark.

Hele lånet skal bruges på energiforbedringer i form af skift af varmekilde, isolering og døre/vinduer. 

Stort potentiale
Danske Bank bar brugt tal fra Dansk Energi til at regne på, hvad ikke-fossil opvarmning betyder for varmeudgifterne. De er nået frem til, at en gennemsnitlig familie i et 150 m2 hus opvarmet med naturgas betalte omkring 5.500 kr. i varmeregning i første kvartal 2021, og at den regning i første kvartal i år være steget til omkring 15.000 kr. som følge af de stigende gaspriser. Hvis samme hus er opvarmet med varmepumpe, slipper den gennemsnitlige familie med en stigning i varmeregningen fra omkring 2.600 kr. i første kvartal 2021 til 4.400 kr. i første kvartal i år.

Læs også: Der skal turbo på den effektive grønne omstilling

Banken understreger, at det er gennemsnitstal, og der vil være betydelig forskel på, hvor stor regningen ender med at bliver for den enkelte familie. For andre faktorer end varmekilde påvirker energiforbruget, f.eks. dårlig isolering. Ser man på en analyse fra Realkredit Danmark vil man opdage, at næsten fire ud af ti danske parcelhuse har de dårligste energimærkninger på enten E, F eller G. Det koster på varmeregningen.

Men det viser også, at der er et potentiale for store besparelser på såvel varmeregning som CO2 udledning ved både energiforbedringer og udskiftning af varmekilde hos mange danske boligejere.

Stor efterspørgsel på udskiftning af gasfyr
Danske Banks samarbejdspartner Energihjem.dk, der er en portal med fokus på energirenoveringer i huse, oplever da også en stigende efterspørgsel efter tilbud på energirenoveringer. Særligt interessen for udskiftninger af gasfyr er stor.

”Antallet af henvendelse om udskiftning af gasfyr er steget med 396 procent over de seneste uger. Og vi har i sidste uge givet 247 procent flere tilbud på reelle udskiftninger af gasfyret end samme periode sidste år Det skyldes både de kraftigt stigende priser, men også et ønske om at bidrage til at blive uafhængig af gas fra Rusland,” fortæller projektleder Nynne Groth Hallander fra Energihjem.dk.

Ifølge Energihjem.dk koster det typisk 90.000-120.000 kr. at skifte til varmepumpe. Hvis man tager udgangspunkt i gaspriserne i uge 10 2022, kan en gennemsnitlig boligejer ifølge energihjem.dk spare ca. 8.000-11.000 kroner om året, hvis de udskifter gasfyr med en varmepumpe. Det giver en tilbagebetalingstid på omkring de 10 år et energiforbredringslån, som nu udbydes af Danske Bank, kan have som løbetid. 

Læs mere om lån til energiforbedringer på danskebank.dk

 EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere