10.12.2012  |  Kommunikation

Udviklingsminister langer ud efter chokoladeindustrien

Dokumentaren ”Lyssky chokolade” om chokoladefirmaers brug af børnearbejdere fra Elfenbenskysten, får den danske udviklingsminister til at komme med en hård kritik af chokoladeindustrien.

Den danske udviklingsminister Christian Friis Bach kommer på eb.dk med en skarp kritik af en række af verdens største chokoladefirmaer.

Hans reaktion kommer på baggrund af dokumentarfilmen ”Lyssky chokolade”, som blev sendt på DR1 søndag. I filmen kan man se, hvordan en række af verdens største chokoladefirmaer benytter kakaobønner, der er ulovligt høstet af børn fra Elfenbenskysten. De nye afsløringer kommer tre år efter at industrien ellers lovede, at der ville komme styr på forholdene.

”Det er for ringe, at man i industrien ikke har styr på, at når man lover noget, ja så gør man det også," siger Christian Friis Bach til eb.dk.

Industrien tjener milliarder
Ifølge dokumentaren tjener industrien 1.200 milliarder kroner om året på salg af chokolade - men bruger blot et par millioner kroner på skoleprojekter i netop Elfenbenskysten:

”Man kan kun tage meget skarpt afstand fra børn, der bliver handlet og udnyttet,” siger Christian Friis Bach til eb.dk og udtrykker vrede over, at Elfenbenskysten tilsyneladende fortsat er hjemsted for børn, der tvinges til at lave farligt arbejde.

Roser Toms Chokolade
Ministeren roser blandt andet danske Toms for at være en af de virksomheder, der er på rette vej i forhold til ansvarlig leverandørstyring.

”Toms (…) forsøger at skabe ansvarlighed hos deres leverandører. Det er rigtigt svært, men det kræver først og fremmest åbenhed om arbejdet. De krav opfylder industrien bare generelt ikke,” siger Christian Friis Bach til eb.dk.

Læs også: Toms chokoladefabrik lancerer ny CSR-strategi

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere