13.11.2015 | Medarbejder
To ugers frit lejde til VW-ansatte
Volkswagen-koncernen har givet sine mange medarbejdere en frist frem til d. 30. november til at fortælle eventuelt kompromitterende detaljer om skandalen.
Godt to uger har VW's ansatte fået til at fortælle deres viden om dieselskandalen uden at skulle frygte en fyreseddel. Foto: Flickr/Kate ter Haar
Godt 14 dage. Så lang er den whistleblower-ordning, VW har iværksat, og som giver koncernens mange tusinde ansatte mulighed for at dele deres viden om den omfattende dieselskandale med de interne efterforskere vel at mærke uden risiko for reprimander eller en fyreseddel. Det skriver finans.dk.
Læs også: Volkswagen indrømmer snyd i amerikanske CO2-test
Frem til den mandag 30. november har medarbejderne således fri adgang til mere eller mindre anonymt at få indberettet, hvad de måtte ligge inde med af insideroplysninger om den massive sag om snyd med dieselbilernes udstødning og CO2-udledninger, der siden den ramte alverdens avisforsider i midten af september, har kostet virksomheden milliarder af dollars.
Beskeden om fristen blev leveret i en mail, der blev sendt ud i går torsdag, og som Reuters har fået fingrene i. Volkswagen har hidtil ikke haft den store succes med at få afklaret det interne kendskab til den software, som millioner af biler i specielt Europa og USA er blevet udstyret med for at snyde diverse emissionstest. Men det prøver man altså nu at afhjælpe.
Vi regner med jeres samarbejde og viden for at komme til bunds i sagen om diesel og CO2. I denne proces tæller hver eneste dag, skriver VW's chef for branding, Herbert Diess, i e-mailen.
Egentlig skulle ordningen ifølge Reuters have varet året ud, men nu har man altså valgt at forkorte fristen.
Læs også: Whistleblowerordninger giver ikke mere åbenhed
Det er revisions- og konsulentvirksomheden Deloitte, der sammen med det amerikanske advokatfirma Jones Day, der skal stå for at undersøge omstændighederne omkring installationen af snydesoftwaren i de mange biler.
-AK
Klima, miljø og energi

13 almene renoveringsprojekter får støtte til styrket fokus på det klimamæssige
Med støtte fra Realdania skal 13 af landets almene boligorganisationer nu undersøge, hvordan deres renoveringsprojekter kan udføres så bæredygtigt som muligt. Viden, der på sigt skal sætte grønne aftryk i hele landets almene boligsektor.
Klima, miljø og energi

Dansk pensionselskab er med i kampen imod investeringer i sort energi
Storbanken HSBC investerer stadig stort i kulkraftværker. Det vil gruppe af investorer, heriblandt danske Akademikerpension, nu have sat en stopper for.
Strategi & ledelse

Apple ændrer bonusstruktur for topledere
Aflønnings- og bonuskriterier er et centralt værktøj i integrationen af bæredygtighed i en virksomhed, men ikke et mange virksomheder har taget til sig.
Klima, miljø og energi

Volvo Cars og Gøteborg går sammen om at skabe en CO2-neutral by
Volvo Cars går nu sammen med hjembyen, Gøteborg, om at skabe en CO2-neutral by inden 2030. Volvo Cars og Gøteborg vil sammen arbejde for at få oprettet nye byzoner, der vil blive brugt som basis for den fremtidige udvikling af bæredygtige teknologier.
Samfund

Danmark skal uddanne frontløbere indenfor grøn omstilling igennem nyt unikt samarbejde
Et samarbejde imellem CBS og DTU skal styrke tværfaglighed og uddanne kandidater til erhvervslivet, der kan bidrage til at løse nogle af vores store samfundsmæssige udfordringer.
Strategi & ledelse

“Det grønne bliver en meget stor del af ens konkurrencemulighed i fremtiden"
Udover de hårdest ramte brancher, ser det ikke ud til, at pandemien har sat den grønne udvikling i stå - tværtimod.