13.11.2015  |  Medarbejder

To ugers frit lejde til VW-ansatte

Volkswagen-koncernen har givet sine mange medarbejdere en frist frem til d. 30. november til at fortælle eventuelt kompromitterende detaljer om skandalen.

Godt 14 dage. Så lang er den whistleblower-ordning, VW har iværksat, og som giver koncernens mange tusinde ansatte mulighed for at dele deres viden om den omfattende dieselskandale med de interne efterforskere – vel at mærke uden risiko for reprimander eller en fyreseddel. Det skriver finans.dk.

Læs også: Volkswagen indrømmer snyd i amerikanske CO2-test

Frem til den mandag 30. november har medarbejderne således fri adgang til – mere eller mindre anonymt – at få indberettet, hvad de måtte ligge inde med af insideroplysninger om den massive sag om snyd med dieselbilernes udstødning og CO2-udledninger, der siden den ramte alverdens avisforsider i midten af september, har kostet virksomheden milliarder af dollars.

Beskeden om fristen blev leveret i en mail, der blev sendt ud i går torsdag, og som Reuters har fået fingrene i. Volkswagen har hidtil ikke haft den store succes med at få afklaret det interne kendskab til den software, som millioner af biler i specielt Europa og USA er blevet udstyret med for at snyde diverse emissionstest. Men det prøver man altså nu at afhjælpe.

”Vi regner med jeres samarbejde og viden for at komme til bunds i sagen om diesel og CO2. I denne proces tæller hver eneste dag”, skriver VW's chef for branding, Herbert Diess, i e-mailen.

Egentlig skulle ordningen ifølge Reuters have varet året ud, men nu har man altså valgt at forkorte fristen.

Læs også: Whistleblowerordninger giver ikke mere åbenhed

Det er revisions- og konsulentvirksomheden Deloitte, der sammen med det amerikanske advokatfirma Jones Day, der skal stå for at undersøge omstændighederne omkring installationen af snydesoftwaren i de mange biler.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere