09.04.2021  |  Klima, miljø og energi

Umalede brønddæksler giver stor miljøgevinst

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fremover leverer Brødrene Dahl kun umalede brønddæksler. Både holdbarhed og patina bevares samtidig med, at miljøet spares for unødig maling og plastikemballage.

Brødrene Dahl har i mange år været leverandør af brønddæksler fra Randers Jernstøberi til entreprenører og kommuner. Hidtil er brønddækslerne blevet leveret med en tynd coating, men det er slut nu.

Fremover leveres brønddækslerne fra Randers Jernstøberi umalede, hvilket sparer miljøet for mere end 30.000 liter maling om året. I tillæg er alt plastikemballage fjernet, da det ikke længere er nødvendigt at beskytte produkterne mod regn og fugt under opbevaring.  

-Randers Jernstøberi er vores hovedleverandør af brønddæksler, og vi byder det nye miljøtiltag varmt velkommen. Malingen har ingen funktion for brønddækslerne, og levetiden er uændret. De får blot deres smukke, rustikke patina lidt hurtigere. Det ligger helt i tråd med vores klimastrategi at fjerne unødvendige miljøbelastninger. Derfor sætter vi stor pris på, at vi nu kan levere umalede brønddæksler uden plastemballage, siger Kategorichef VA i Brødrene Dahl, Jesper Roest Sørensen.

Randers Jernstøberi er en af Nordens største producenter af brønddæksler og sælger mange tusinde enheder i Danmark. Siden årsskiftet har virksomheden fjernet al maling og plastikemballage fra produktionen af brønddæksler.

-Støbejern er et miljøvenligt materiale. Det kan genanvendes 100 procent og smeltes om til nyt støbegods. Støbejern har desuden den egenskab, at det ikke ruster i flager som valset stål. Rusten beskytter faktisk jernet mod nedbrydning. Malingen er et levn fra gammel tid, hvor man ikke var så opmærksomme på miljøet. Det holder kun i kort tid og skylles efterhånden ud i kloakken. Derfor giver det rigtig god mening, at vi nu har fjernet det fra produktionen, siger Administrerende Direktør i Randers Jernstøberi, Hans Lykke Jensen.

Mere fra Brdr. Dahl A/S

Brdr. Dahl A/S

www.bd.dk

Brødrene Dahl er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler samt klimaløsninger.Brødrene Dahl - over 140 års erfaring i grossistbranchenBrødrene Dahl er Danmarks største VVS-grossist. Virksomheden er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler samt klimaløsninger.Brødrene Dahl er komp…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere