Unge kan lide Fairtrade-mærket, men køber det ikke

Unge køber ikke Fairtrade, selvom de i høj grad er bekendte med mærket. Dog vil de gerne bidrage på anden vis, peger undersøgelse på.

Fairtrade-mærket ryger sjældent ned i kurven hos de yngre forbrugere. Det viser en ny undersøgelse. Foto: Flickr/PolskaZielona.

24.06.2015

CSR.dk

På trods af at unge er dem der bedst kender Fairtrademærket, fravælger de det også i høj grad. For mens hele 92 procent af unge mellem 15-34 år kender til mærket i modsætning til 86 procent i den samlede befolkning, er det kun hver tredje i gruppen, der i løbet af den sidste måned har købt noget fra mærket.

Det viser en markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarer lavet for Fairtrademærket. Brancheforeningen peger på pengepungen som forklaring bag fravalget.

”Jeg tror, det hænger sammen med et strammere budget. Det er der også tidligere undersøgelser, der har peget på,” siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer. 

Læs også: 

Dog peger undersøgelsen på, at der er plads til optimisme. For de unge deler og vil gerne associeres med mærkets værdier.

”Der ligger et kæmpe potentiale her, for de unge har en interesse i at involvere sig og tydeligt vise, at de støtter mærket. Meget peger på, at der ligger et potentiale for Fairtrade Mærket i ikke kun at markedsføre og sælge produkter, men også i at udbrede en hel filosofi om Fairtrade, som unge kan tage på skuldrene”, siger Marianne Gregersen.

Læs også: 

Jonas Giersing, direktør i Fairtrade-Mærket er bekendt med problemstillingen og udfordringen i at få unge til at købe mere.

”Produkterne er nødt til at koste lidt mere, da det jo netop er den måde, vi sikrer at producenten også bliver sikret nogle ordentlige forhold og hjælper til at beskytte miljøet, men vi kan samtidig se fra analyser at forbrugerne, herunder de unge, i stigende grad gerne vil bruge flere penge på Fairtrade-produkter,” siger Jonas Giersing.

For at få flere til at købe Fairtrade har organisationen ansat en række ambassadører. Blandt andre Asger Aamund og Annette Heick er ambassadører for mærket, mens også Emil Thorup og senest Le Gammeltoft er kommet til for at tiltrække et yngre segment. 

-JPN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø