Unge kan lide Fairtrade-mærket, men køber det ikke
Unge køber ikke Fairtrade, selvom de i høj grad er bekendte med mærket. Dog vil de gerne bidrage på anden vis, peger undersøgelse på.
På trods af at unge er dem der bedst kender Fairtrademærket, fravælger de det også i høj grad. For mens hele 92 procent af unge mellem 15-34 år kender til mærket i modsætning til 86 procent i den samlede befolkning, er det kun hver tredje i gruppen, der i løbet af den sidste måned har købt noget fra mærket.
Det viser en markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarer lavet for Fairtrademærket. Brancheforeningen peger på pengepungen som forklaring bag fravalget.
Jeg tror, det hænger sammen med et strammere budget. Det er der også tidligere undersøgelser, der har peget på, siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer.
Læs også:
Dog peger undersøgelsen på, at der er plads til optimisme. For de unge deler og vil gerne associeres med mærkets værdier.
Der ligger et kæmpe potentiale her, for de unge har en interesse i at involvere sig og tydeligt vise, at de støtter mærket. Meget peger på, at der ligger et potentiale for Fairtrade Mærket i ikke kun at markedsføre og sælge produkter, men også i at udbrede en hel filosofi om Fairtrade, som unge kan tage på skuldrene, siger Marianne Gregersen.
Læs også:
Jonas Giersing, direktør i Fairtrade-Mærket er bekendt med problemstillingen og udfordringen i at få unge til at købe mere.
Produkterne er nødt til at koste lidt mere, da det jo netop er den måde, vi sikrer at producenten også bliver sikret nogle ordentlige forhold og hjælper til at beskytte miljøet, men vi kan samtidig se fra analyser at forbrugerne, herunder de unge, i stigende grad gerne vil bruge flere penge på Fairtrade-produkter, siger Jonas Giersing.
For at få flere til at købe Fairtrade har organisationen ansat en række ambassadører. Blandt andre Asger Aamund og Annette Heick er ambassadører for mærket, mens også Emil Thorup og senest Le Gammeltoft er kommet til for at tiltrække et yngre segment.
-JPN