Unge kan lide Fairtrade-mærket, men køber det ikke

Unge køber ikke Fairtrade, selvom de i høj grad er bekendte med mærket. Dog vil de gerne bidrage på anden vis, peger undersøgelse på.

Fairtrade-mærket ryger sjældent ned i kurven hos de yngre forbrugere. Det viser en ny undersøgelse. Foto: Flickr/PolskaZielona.

24.06.2015

CSR.dk

På trods af at unge er dem der bedst kender Fairtrademærket, fravælger de det også i høj grad. For mens hele 92 procent af unge mellem 15-34 år kender til mærket i modsætning til 86 procent i den samlede befolkning, er det kun hver tredje i gruppen, der i løbet af den sidste måned har købt noget fra mærket.

Det viser en markedsanalyse fra Landbrug & Fødevarer lavet for Fairtrademærket. Brancheforeningen peger på pengepungen som forklaring bag fravalget.

”Jeg tror, det hænger sammen med et strammere budget. Det er der også tidligere undersøgelser, der har peget på,” siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer. 

Læs også: 

Dog peger undersøgelsen på, at der er plads til optimisme. For de unge deler og vil gerne associeres med mærkets værdier.

”Der ligger et kæmpe potentiale her, for de unge har en interesse i at involvere sig og tydeligt vise, at de støtter mærket. Meget peger på, at der ligger et potentiale for Fairtrade Mærket i ikke kun at markedsføre og sælge produkter, men også i at udbrede en hel filosofi om Fairtrade, som unge kan tage på skuldrene”, siger Marianne Gregersen.

Læs også: 

Jonas Giersing, direktør i Fairtrade-Mærket er bekendt med problemstillingen og udfordringen i at få unge til at købe mere.

”Produkterne er nødt til at koste lidt mere, da det jo netop er den måde, vi sikrer at producenten også bliver sikret nogle ordentlige forhold og hjælper til at beskytte miljøet, men vi kan samtidig se fra analyser at forbrugerne, herunder de unge, i stigende grad gerne vil bruge flere penge på Fairtrade-produkter,” siger Jonas Giersing.

For at få flere til at købe Fairtrade har organisationen ansat en række ambassadører. Blandt andre Asger Aamund og Annette Heick er ambassadører for mærket, mens også Emil Thorup og senest Le Gammeltoft er kommet til for at tiltrække et yngre segment. 

-JPN

Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

20.11.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Bæredygtighed i tekstilbranchen: En case om strategisk tilgang til ansvarlig udvikling

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V