26.02.2013  |  Klima, miljø og energi

Vand skader økonomien

Problemer relateret til vand og naturkatastofer var højt på dagsordenen blandt de forsamlede virksomhedsledere på det seneste World Economic Forum.

Lavere indtjening, højere omkostninger og produktionsstop er ikke ligefrem en cocktail, der figurerer højt på virksomheders ønskeliste. Ikke desto mindre er det præcis, hvad eksempelvis vandrelaterede naturkatastrofer og mangel på rent og prisbilligt vand risikerer at føre til for mange virksomheder kloden rundt.

At frygten for at blive ramt af vandproblemer er særdeles udbredt blandt virksomheder påvises i en rapport fra Carbon Disclosure Project, hvor over halvdelen af 500 globale virksomheder angav, at de i 2012 oplevede skadevirkninger relateret til vand. De stammede blandt andet fra skader fra tørke eller oversvømmelser samt høje vandpriser og dårlig vandkvalitet.

Ifølge rapporten beløb skaderne sig samlet set til 200 millioner dollars, hvilket er en stigning på 38 procent i forhold til 2011.

Alvoren af naturkatastroferne set med økonomiske øjne understreges blandt andet af sidste sommers ekstreme tørke i USA. Her var transporten på en af landets vigtigste vandveje, Mississippi, truet på grund af en rekordlav vandstand.

Tørken vil ifølge Andrew Steer, CEO for World Resources Institute, koste, hvad der svarer til en procent af amerikanernes BNP, hvilket gør naturkatastrofen til den dyreste i USA’s historie. 

Den gode nyhed er, at flere af virksomhedslederne på World Economic Forum tilkendegav, at de er begyndt at ændre praksis for at imødegå de stigende risici vedrørende vand, skriver Andrew Steer i en blog på Bloomberg.com.   

- JKK

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere