04.12.2014  |  Klima, miljø og energi

Vattenfall vil investere massivt i vindmøller

Energiselskabet Vattenfall vil investere 11 milliarder svenske kroner i vindprojekter i løbet af de næste fire år.

Havvindmølleparken DanTysk, som energiselskabet Vattenfall og Stadtwerke München står bag, har netop sendt den første strøm i land til det tyske elnet. Og ifølge Vattenfalls koncernchef Magnus Hall vil energiselskabet fremadrettet investere massivt i flere vindprojekter.

Læs også: Vindenergi satte rekorder i 2013

"Udsigterne for vindenergi i Europa er meget positive, og Vattenfall planlægger at investere 11 milliarder svenske kroner i vindprojekter i løbet af de næste fire år. Vedvarende energi vil være Vattenfalls kerneforretning”, siger Magnus Hall og fortsætter:  

”I dag er det billigere at bygge vindmøller på land, men det er lykkedes at reducere anlægsomkostningerne til havbaseret vindenergi betydeligt”.

Høj kapacitet
DanTysk, der ligger 70 kilometer vest for øen Sild i Nordsøen, har en forventet årlig elproduktionskapacitet på 1,3 TWh, hvilket svarer til det årlige forbrug i 400.000 tyske hjem.

Opførelsen af den første 3,6 MW-vindmølle blev indledt i april i år, og det tog i alt fire måneder at gennemføre opførelsen af alle 80 vindmøller.

Læs også: Vindmølleparken DanTysk har installeret sin sidste mølle

DanTysks vindmøller vil blive moniteret af Vattenfalls kontrolcenter i Esbjerg, der er et af Europas største centre for overvågning af vindmøller. Medarbejderne på centret holder døgnet rundt øje med Vattenfalls knap 1.000 vindmøller i Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere