09.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Verdens førende fjernvarmebyer kåret

I forbindelse med det internationale fjernvarmetopmøde District Energy Summit i København blev verdens førende fjernvarmebyer kåret.

Verdens førende fjernvarmebyer er byer, der de senere år er gået foran og blandt andet har udviklet deres fjernvarmenet, så de i dag er med til at nedbringe udslip af CO2 og andre klimagasser samtidig med, at borgerne har fået stabil, brugervenlig varmeforsyning og varmt brugsvand. Vinderbyerne er København, Austin i Texas, Borås i Sverige, Dunkerque i Frankrig, Jiamusi i Kina og Krakow i Polen. Bag kåringen står Det Internationale Energi Agentur (IEA) sammen med Euroheat & Power (Den Europæiske fjernvarme- og fjernkølingsorganisation), Danish Board of District Heating (DBDH), International District Energy Association (IDEA, den amerikanske fjernvarme- og fjernkølingsorganisation) og Dansk Fjernvarme. Der var i alt 27 byer nomineret i konkurrencen, blandt andre også Nyborg og Thisted. Begge disse byer er blandt foregangsbyerne i Danmark, hvad angår eksempelvis udnyttelse af overskudsvarme, geotermi og affaldsforbrænding.
-JR

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere