Verdensmålene kan bidrage til at forstå fremtidens risici og muligheder

Som chefkonsulent i DI sidder Sara Krüger Falk i en central position for virksomhedernes kendskab til og arbejde med verdensmålene. På CSR i Praksis d. 18/5 sætter hun scenen med et indlæg om, hvorfor verdensmålene er en vækstmulighed for virksomhederne

Chefkonsulent i DI Sara Krüger Falk fortæller på CSR i Praksis d. 18 om verdensmålene som vækstmulighed for virksomhederne.

17.05.2017

CSR.dk

Verdensmålene beskriver verdens vigtigste udfordringer og dermed også, hvor virksomheder bør ændre kurs, og de viser samtidig, hvor der kan ligge nye forretningsmuligheder, slår Sara Krüger Falk fast.

På CSR i Praksis-konferencen tager hun med et indlæg under overskriften ”Arbejd med FN's verdensmål i CSR-indsatsen” deltagerne med på et kig ind i den fremtid, som målene skitserer, og hun vil her komme ind på nogle af de initiativer, der er sat i søen for at hjælpe virksomhederne i deres arbejde med verdensmålene.

Læs også: Program for CSR i Praksis

”Der er ingen tvivl om, at verdensmålene byder på rigtig mange forretningsmuligheder for de fremsynede virksomheder,” siger Sara Krüger Falk, der er nyudnævnt Focal Point for FN’s Global Compact Nordiske Netværk, et stort netværk af skandinaviske virksomheder og organisationer, som aktivt arbejder med at inkorporere Global Compacts ti principper for ansvarlig virksomhedsdrift og måske også på sigt verdensmålene i deres kerneforretning.

Nyt paradigme: Fra do No Harm til Do Good
Sara Krüger Falk er ikke i tvivl om, at vi endnu kun står ved begyndelsen af den transformation af erhvervslivet, som verdens hastige forandringer vil medføre, og det kan i den sammenhæng være svært for den enkelte virksomhed at se sig selv i forhold til verdensmålene, som er formuleret i FN til stater og dermed meget abstrakte for virksomheder.

”Virksomhederne spiller en afgørende rolle for opfyldelsen af verdensmålene, fordi virksomheder spiller en afgørende rolle for samfund i hele verden: Virksomhederne er drivkraften. Det er dem, der ansætter folk, og køber og forarbejder ressourcerne. De har derfor enestående muligheder for bidrage til opnåelsen af målene, og virksomhederne kan arbejde målrettet for at deres indsatse og forretning også gavner samfundet,” siger hun.

Læs også: DI og FN's verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Af samme grund er det med Sara Krüger Falks øjne vigtigt, at erhvervslivet ikke glemmer sit ansvar i samfundsudviklingen, og hun peger på, at det for det første er vigtigt at forholde sig til ”do no harm” princippet, som adresseres af FN’s Global Compacts ti principper, mens verdensmålene kan bruges til at udnytte og vende de risici, der findes på kloden, til muligheder. Her mener hun, det er muligt at gøre godt og samtidig drive god forretning. Derudover understreger hun vigtigheden af, at virksomheder ikke springer det første princip over ift. at reducere negative indvirkninger (også kaldet due diligence). Menneskerettigheder indgår ikke som et individuelt mål ud af de 17 verdensmål, men er et uadskilleligt element. Hvis virksomheder arbejder aktivt med menneskerettigheder, bidrager de også til opnåelsen af verdensmålene, siger hun.

Tingene hænger sammen
Som dansk virksomhed kan det være nærliggende at tro, at verdensmålene kun berører udviklingslandene, og det er sandt nok, at udfordringerne er størst i disse lande, men tingene hænger sammen: Alt på kloden er forbundet. Her kan danske virksomheder kun have gavn af at bidrage til at forbedre forhold andre steder i Verden.

Læs også: SDG kompass – verdensmålskompasset

”Lige nu er det en barriere for virksomhederne at forstå, hvordan de kan være med til at opfylde verdensmålene, og hvordan de kan integrere dem i deres forretning. Men de kan bruge målene som pejlemærke til at få kigget på kerneforretningen og finde ud af, hvor de bidrager positivt og negativt. Målene kan bruges strategisk, og de kan indgå i beslutningerne helt op i direktionen og bestyrelsen,” anbefaler Sara Krüger Falk, som er sikker på, at virksomheder vil kunne vinde meget ved at arbejde strategisk med målene.

Brug verdensmålene i CSR-indsatsen
Med 5 stærke organisationer bag 10 inspirerende hands-on seminarer giver CSR i Praksis-konferencen rig mulighed for at komme hele vejen rundt for dem, der gerne vil vide mere om, hvordan verdensmålene kan bruges i CSR-indsatsen.

Konferencen er både for private og offentlige virksomheder, NGO’er, myndigheder, rådgivere, offentlige institutioner og alle andre, som er nysgerrige eller videns begærlige omkring verdensmålene, eller som ønsker inspiration og løsninger til at styrke CSR-indsatsen.

Læs også: tilmelding til CSR i Praksis

De fem seminarer er:

  • KEA - Verdensmålene i en design kontekst - et mulighedsrum for samarbejder på tværs
  • Lifestyle & Design Clusters – Gør cirkulær økonomi til fremtidens forretning,
  • Skovdyrkerne - partnerskaber med grønne NGO’er om Verdensmålene,
  • JURAAD - Som leder kan du bruge lovgivningen som løftestang i dit CSR arbejde - hvis du kender den,
  • Grakom - Verdensmålene i et forretningsmæssigt perspektiv.

Konferencen indledes af Ingo Østerskov, rektor for KEA.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

30.10.2024CSR.dk

Fødevareaffald kan blive en guldgrube

30.10.2024CSR.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

28.10.2024BSR

Sponseret

Collaboration Crossroads: Recognizing When to Part Ways for Greater Impact

28.10.2024CSR.dk

Dagrofa køber Aarstiderne: vil skabe Danmarks stærkeste fællesskab for økologi, lokale varer og højkvalitetsprodukter

28.10.2024CSR.dk

Digitale løsninger er en af nøglerne til effektivt ESG-arbejde

25.10.2024CSR.dk

Greenwashing: Nye anbefalinger fra Forbrugerombudsmanden

24.10.2024CBS Executive Fonden

Sponseret

Bestyrelsesuddannelse i ESG

24.10.2024CBS Executive Fonden

Sponseret

ESG – Climbing the Data Mountain to Execute Strategy

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Oktober

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

29.10.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Dato

30.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Praksis hos Kids-World – Sådan ansætter vi de unge

Mød Sanne Aldenborg, lagerchef i Kids-World, der fortæller om virksomhedens strategi og arbejde med at ansætte unge medarbejdere. Både dem på 13-14 år og dem, der har brug for lidt ekstra støtte.

Dato

31.10.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Cemasys.com
Webinar
How to master your CSRD reporting with essential tips from experts.

At this stage, the question is no longer why to begin the CSRD process, but how to get started and what key factors to consider as you move toward compliance. In relation to the launch of our CSRD-application, we are pleased to invite you to an insightful webinar. Sign up in the link below!

Dato

31.10.2024

Tid

14:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie