23.08.2017  |  Strategi & ledelse

Verdensmålene: Verden kalder på danske løsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

Han er en af Danmarks mest erfarne i FN’s Verdensmål og kommunikationen om dem. D. 11. oktober fortæller han som gæstetaler på CSR i Praksis II om de mange fordele - gode historier, som erhvervslivet kan høste ved at arbejde med målene

Det var stort, dengang i år 2000, da Millennium Development Goals, på dansk 2015 Målene, blev besluttet i FN. For det var en skelsættende begivenhed: en hel verdens ledere stod bag vedtagelsen af de otte mål, som frem til 2015 skulle gøre kloden til mere bæredygtig ved at tage fat om roden på nogle af de største svøber for menneskeheden – fattigdom, sult, sygdom og undertrykkelse med mere. Krisen skulle yderligere vise, at målene var robuste, for selv om båden rokkede voldsomt, stod verdenssamfundet fast opsluttet om dem.

Læs mere: CSR i Praksis-konferencen d. 11. oktober 2017

Derfor kunne FN efter at have lagt skibsplankerne til det på Rio i 2012 med planmæssig afgang i 2015 søsætte de 17 Verdensmål. Thomas Ravn-Pedersen har været med hele rejsen, og var med da Verdensmålene blev vedtaget og fejret i New York i 2015, og han er overbevist om, at lige så stor forandring de har haft for verdens udvikling og vores fokus på bæredygtighed, lige så stor betydning vil de få for erhvervslivet globalt. Og med Danmark i en klar frontposition har de danske virksomheder det bedst tænkelige udgangspunkt, slår han fast:

”Verdensmålene er på den ene side en optimistisk verdensmission, på den anden side en opskrift på, hvordan vi løser verdens problemer. Derfor venter der rent kommercielt en belønning til de virksomheder, der tager målene til sig og bruger dem til at bringe deres kompetencer i spil for at bidrage positivt til udviklingen. Verdensmålene dækker så bredt, at alle virksomheder kan være med, hvad enten det er på globalt plan eller i lokalsamfundet. Det er bare om at komme i gang.”

Effektiv kommunikationsplatform for bæredygtighed
Som direktør for Verdens Bedste Nyheder er Thomas Ravn-Pedersen selv med i front for at skubbe på erhvervslivet og få de gode historier bragt ud, ikke bare til os danskere, men i hele Europa.

”Verdensmålene er en effektiv kommunikationsplatform for bæredygtighed, og de giver en sublim mulighed for formidling,” siger Thomas Ravn-Pedersen, der ikke lægger skjul på sin begejstring over den opbakning, målene har fået fra politisk hold i Danmark: ”Det er en gave for Danmark, at de blev gjort så universale, at de også er relevante for os. Målene er nu kommet på Finansloven, og ansvaret for dem er flyttet fra Udenrigsministeriet til Finansministeriet. Så man kan sige, at målene er gået fra at være græsrod og noget, som handlede om andre steder i verden, til at være en del af systemet, og at alle mekanismer nu arbejder sammen om dem. Det har vi grund til at være stolte over.”

Læs mere: Verdens Bedste Nyheder

Når Thomas Ravn-Pedersen står på podiet på CSR i Praksis-konferencen d. 11. oktober er det endnu en gang for at være formidleren af det gode budskab. Det bliver blandt andet med historien om, at en stor undersøgelse har vist, at Danmark indtager en 2. plads i forhold til at opfylde målene, og at vi med en opfyldelse på 84,2 % allerede er nået langt.

”Det er selvfølgelig godt for danskernes selvtillid, men det er også bekræftende for den danske samfundsmodel,” understreger han og tilføjer, at det giver gode muligheder for de danske virksomheder: ”Med vores frontposition har Danmark et stort potentiale som leverandør af bæredygtige løsninger. Det skal vi selvfølgelig bruge til at hjælpe rundt omkring i verden, hvor de har hårdt brug for de løsninger, men vi skal også bruge det til at skabe profit, så vi kan blive endnu bedre; verden kalder på danske løsninger!”

Læs mere: Gode historier fra CSR i Praksis I

CSR i Praksis
På CSR i Praksis kan deltagerne få et dybere indblik i, hvordan de konkret kan tage med på Verdens Bedste Nyheders rejse med de gode historier, for i konferencens seminarrække står initiativet selv for en session. Og det bliver en session med stribevis af gode cases, solide værktøjer og udveksling af erfaringer, hvad enten man kommer fra en virksomhed, er NGO eller ansat i en vidensinstitution, slår Thomas Ravn-Pedersen fast.

For vedtagelsen af Verdensmålene har verden fået en fælles retning for sin bæredygtighedsindsats, og målene er så konkrete, at alle, som vil bidrage til den bæredygtige udvikling, nemt kan forholde sig til dem. Men hvordan implementerer en virksomhed målene i sin drift og forretningsstrategi, så man kan arbejde med dem i praksis?

Med praktiske redskaber, hands-on vejledning og cases fra ”det virkelige liv” følger CSR i Praksis II 2017 op på CSR i Praksis-konferencen i maj med flere svar på spørgsmålet og klæder deltagerne på til selv at arbejde med Verdensmålene.

Ved siden af Verdens Bedste Nyheder har konferencen seminarer ved

  • Kooperationen
  • Grakom
  • FSC
  • Sociability
  • Factlines

Læs mere om konferencen og tilmeld her: http://www.csr-link.dk/csr-i-praksis-ii-2017/

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere