11.09.2017  |  Samfund

Video: Demokrati, virksomheder og unge i gummistøvler

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvad er Dansk Industri (DI) egentlig? På et vådt Ungdommens Folkemøde gav organisationen et indblik i, hvorfor virksomhederne har en vigtig rolle i demokratiet. Se video fra et lidt mudret arrangementet her.

DI var med, da de unges demokratifest torsdag og fredag fandt sted i Søndermarken i København. 

Regnen silede ned og omdannede lidt efter lidt pladsen til en stor mudderpøl. Det stoppede ikke de omkring 30.000 unge mennesker fra hele landet i at hoppe i gummistøvlerne og besøge folkemødet. 

100 forskellige organisationer, partier og foreninger var samlet for at vise de unge, hvilke indspark til demokratiet, de hver især kommer med. 

Tanken med Ungdommens Folkemøde er ifølge manden bag det at sætte fokus på, at demokrati indeholder mange forskellige spillere. Og DI er en af dem. 

- DI laver politik, men de repræsenterer også en masse virksomheder, som er en del af samfundet. Det skal unge forstå. På den måde er DI med til at vise, at demokrati ikke kun er politiske partier. Det er også mange andre ting, siger Olav Hesseldahl, som er medstifter af Ungdommens Folkemøde.

DI’s arbejde skal nå de unge

Især organisationens direkte kontakt til politikerne overraskede de unge. En af de dem, der var et smut forbi DI’s telt er Kirse, som går i 2.g på Gefion Gymnasium. 

Hun og resten af hendes klasse havde fået til opgave at interviewe DI’s administrende direktør, Karsten Dybvad. 

- Vi snakkede om, hvad DI’s mærkesager er – blandt andet deres syn på velfærdssamfundet. Jeg er helt klart blevet klogere på nogle af organisationens politiske holdninger. For eksempel var det fedt at høre, at de bakker op om, at flygtninge er ressourcer, siger Kirse på 18 år. 

I løbet af de to dage på folkemødet har en række DI-medarbejdere stået klar i Søndermarken til at fortælle de unge om, hvad de arbejder for at ændre i det danske samfund, og hvorfor de synes, det er en god idé. 

DI’erne har svaret på spørgsmål om alt fra magtforhold til fremtidens arbejdsmarked.

”Vi har givet os selv lektier for”

Især fremtiden interesserer de unge. Det er en af grundene til, at det er vigtigt, at DI viser flaget på folkemødet, siger DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad. 

- DI er på Ungdommens Folkemøde, fordi de unge er fremtiden. Så det er det rigtige sted at være. Vi er her for at komme i dialog med de unge og fortælle dem om, hvad det er, vi arbejder for i DI og for at lytte til, hvordan de opfatter vores arbejde, siger Karsten Dybvad 

Han håber, at de unge går hjem med en fornyet oplevelse af, hvad en arbejdsgiverorganisation laver. 

Det er nemlig ikke bare høje paneler og tykke gulvtæpper, og lige nu fylder det for lidt i de unges bevidsthed. Det kan vi som organisation bliver meget bedre til at kommunikere ud til de unge, siger han. 

- Ungdommens Folkemøde en fremragende lejlighed til at gå i dialog med de unge. Vi har givet os selv lektier for – vi vil gerne sikre, at de, der kommer til at forme det danske samfund i fremtiden, har en bevidsthed om, at der er gode jobs at få i de private virksomheder, siger Karsten Dybvad.

Klik her for at se en video af hvordan det så ud, da 30.000 unge besøgte Ungdommens Folkemøde. 

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere