Viima-klud reducerer virus med mellem 99,9924 og 99,9984 %

Uvildig test viser, at denne effekt kan opnås kun ved brug af vand. Dermed er det muligt at forene høj rengøringseffektivitet og bæredygtighed i én klud.

Rengøringsopgaven har gennem det seneste år været under stor bevågenhed. Sammen med værnemidler, håndsprit og afstand har rengøring været et vigtigt våben i at holde spredningen af smitte med ny coronavirus for døren. 

Og nu er det blevet nemmere og mere sikkert. Klude fra rengøringssystemet Viima viser sig nemlig at være særdeles effektive til at fjerne vira, og det er samtidig med til at understøtte en bæredygtig udvikling. Det vender vi tilbage til.

Viima fjerner virus fra non-porøse overflader
Det er den unikke fiberteknologi i vores klude, som sikrer den høje rengøringskvalitet ved at tiltrække og fastholde bl.a. virus og bakterier. Grundlæggende betyder det, at rengøringsmidler er overflødige, og minimale mængder af vand er nok til at sikre en høj rengøringskvalitet. 

Tidligere tests har vist, at Viima er i stand til at fjerne bakterier, svampesporer og gærceller kun ved brug af vand. Det har vi nu fået dokumenteret også gælder for virus, som med Viima bliver reduceret med mellem 99,9924 og 99,9984 % på non-porøse overflader som eksempelvis dørhåndtag, bordoverflader og armaturer.  

Divisionsdirektør Axel Bonnevie glæder sig over testresultaterne:

”Mange af vores kunder opererer i miljøer, hvor der stilles ekstremt høje krav til hygiejne og rengøring, og her kan Viima give en tryghed i hverdagen; Virus bliver reduceret i en grad, som overstiger kravet til desinfektion, og det har vi nu bevis for i de uvildige tests, som vi har fået gennemført med en ekstern partner. Samtidig er Viima med til at understøtte en bærdygtigt udvikling med et lavt vandforbrug og evnen til at gøre rent uden brug af rengøringsmidler.” 

Bæredygtigt på flere parametre
Det er ikke nødvendigt at gå på kompromis med sine bæredygtige intentioner i bestræbelserne på at opnå et højt niveau målt på både rengøringskvalitet og hygiejne. Det er efterhånden en lidt gammeldags og stereotyp tankegang, at der skal ”lugte rent” efter en rengøring. Vi er langt fremme på viden og teknologi, også inden for rengøring.  

Rengøring med Viima har flere fordele, som er med til at fremme en bæredygtig udvikling:

  • Minimum 80 % reduktion i vandforbrug.
  • 90 % reduktion i kemiforbrug.  
  • Lav friktion i mopper og klude reducerer den samlede arbejdsbelastning ed 35 %.

Mere om Viima
Vil du lære mere om rengøring med Viima? Så læs, hvordan brugerne har taget imod det her

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik

18.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk