19.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Viima-klud reducerer virus med mellem 99,9924 og 99,9984 %

Indhold fra partner Hvad er dette?

Uvildig test viser, at denne effekt kan opnås kun ved brug af vand. Dermed er det muligt at forene høj rengøringseffektivitet og bæredygtighed i én klud.

Rengøringsopgaven har gennem det seneste år været under stor bevågenhed. Sammen med værnemidler, håndsprit og afstand har rengøring været et vigtigt våben i at holde spredningen af smitte med ny coronavirus for døren. 

Og nu er det blevet nemmere og mere sikkert. Klude fra rengøringssystemet Viima viser sig nemlig at være særdeles effektive til at fjerne vira, og det er samtidig med til at understøtte en bæredygtig udvikling. Det vender vi tilbage til.

Viima fjerner virus fra non-porøse overflader
Det er den unikke fiberteknologi i vores klude, som sikrer den høje rengøringskvalitet ved at tiltrække og fastholde bl.a. virus og bakterier. Grundlæggende betyder det, at rengøringsmidler er overflødige, og minimale mængder af vand er nok til at sikre en høj rengøringskvalitet. 

Tidligere tests har vist, at Viima er i stand til at fjerne bakterier, svampesporer og gærceller kun ved brug af vand. Det har vi nu fået dokumenteret også gælder for virus, som med Viima bliver reduceret med mellem 99,9924 og 99,9984 % på non-porøse overflader som eksempelvis dørhåndtag, bordoverflader og armaturer.  

Divisionsdirektør Axel Bonnevie glæder sig over testresultaterne:

”Mange af vores kunder opererer i miljøer, hvor der stilles ekstremt høje krav til hygiejne og rengøring, og her kan Viima give en tryghed i hverdagen; Virus bliver reduceret i en grad, som overstiger kravet til desinfektion, og det har vi nu bevis for i de uvildige tests, som vi har fået gennemført med en ekstern partner. Samtidig er Viima med til at understøtte en bærdygtigt udvikling med et lavt vandforbrug og evnen til at gøre rent uden brug af rengøringsmidler.” 

Bæredygtigt på flere parametre
Det er ikke nødvendigt at gå på kompromis med sine bæredygtige intentioner i bestræbelserne på at opnå et højt niveau målt på både rengøringskvalitet og hygiejne. Det er efterhånden en lidt gammeldags og stereotyp tankegang, at der skal ”lugte rent” efter en rengøring. Vi er langt fremme på viden og teknologi, også inden for rengøring.  

Rengøring med Viima har flere fordele, som er med til at fremme en bæredygtig udvikling:

  • Minimum 80 % reduktion i vandforbrug.
  • 90 % reduktion i kemiforbrug.  
  • Lav friktion i mopper og klude reducerer den samlede arbejdsbelastning ed 35 %.

Mere om Viima
Vil du lære mere om rengøring med Viima? Så læs, hvordan brugerne har taget imod det her

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere