20.06.2008  |  Klima, miljø og energi

Vindmøllestrøm foræres ikke væk

Energistyrelsen har lavet en analyse af, hvorvidt store mængder dansk vindmøllestrøm foræres væk til spotpris til vores naboer eller ej. Svaret på spørgsmålet er nej.

Der eksporteres el til både Norge og Sverige, men det er sjældent, at eksporten foregår til spotpris. Det har ellers været diskuteret, om vi forærer store mængder strøm til vores nordiske naboer, når det blæser kraftigt, men det er en skrøne.
Når der produceres mere strøm i Danmark end vi kan forbruger, eksporteres strømmen til udlandet, men det er prisen i modtagerlandet, der er væsentlig, og ikke prisen i Danmark, der handles efter.

Halvdelen af salgsprisen ender i Energinet.dk's kasse og kommer dermed samtlige danske forbrugere til gode. Det er den såkaldte flaskehalsindtægt, der sidste år gav Danmark en indkomst på et trecifret million beløb.

Mere fra Julia

Julia Gornitzka

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere