21.02.2014

Virksomheder efterlyser mere ambitiøse 2030-mål fra EU

Lederne af førende, grønne europæiske virksomheder gav i forrige uge en samlet opsang til EU. Virksomhederne ønsker en stramning af klima- og energimål for frem mod 2030.

Budskabet om et ambitiøst og bindende mål for vedvarende energi i en ny 2030 klima- og energiramme blev den 8. februar kraftigt forstærket. Det skete da topcheferne fra Acciona Energia, Alstom, Enercon, ERG Renew, RES og Vestas på vegne af i alt 91 europæiske virksomheder holdt pressemøde.

På mødet opfordrede topcheferne de europæiske medlemsstater og institutioner til at hæve ambitionen i en 2030-ramme og inkludere et bindende VE-mål på mindst 30 procent på medlemsstatsniveau, skriver windpower.org.

Læs også: Lidegaard: Godt udspil fra Kommissionen

”Det er meget vigtigt, at vi i den grønne industri samarbejder og skaber en fælles front mod de industrier og lande, som ikke ønsker, at Europa bevæger sig i en grøn retning. Tiltaget fra de 91 virksomheder skal sikre mere ambitiøse målsætninger for VE i 2030, som naturligvis skal være bindende for medlemslandene. Det vil give investeringssikkerhed og skabe arbejdspladser i den grønne industri”, forklarer Jan Hylleberg, der er administrerende direktør i Vindmølleindustrien til windpower.org.

Læs også: Det Europæiske Råd bakker op om ambitiøs energipolitik

Vindmølleindustrien bakker op om budskaberne fra virksomhederne og arbejder fortsat aktivt for et mere ambitiøst bindende mål på mindst 30 procent VE i 2030, som Europa-Parlamentet også støtter op om.

”Jeg vil på vegne af de danske virksomheder i vindindustrien opfordre klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen til at sikre, at Danmark fortsat er blandt de medlemsstater, der arbejder for et ambitiøst bindende mål for vedvarende energi på mindst 30 procent, siger Jan Hylleberg til windpower.org.

- JDN

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere