13.09.2017 | Klima, miljø og energi
Volkswagen investerer stort milliardbeløb i elbiler
Flere og flere kunder stiller i dag strengere krav til deres biler. Det har fået Volkswagen-koncernen til at reagere, hvorfor man i øjeblikket er ved at foretage et massivt skifte fra forbrændingsmotorer til elmotorer.
VW præsenterede sin elbilsatsning på International Motor Show (IAA) i Frankfurt, hvor bestyrelsesformand Matthias Müller fortalte om de mange nye elektriske modeller, man vil sende på gaden de kommende år. Foto: VW
Hos Volkswagen (VW), der er verdens største bilproducent, vil man investere over 150 milliarder kroner på udvikling af elbiler. De fleste af pengene skal gå til bygning af fire fabrikker, der skal producere batterier, fortæller VW i en pressemeddelelse.
Læs også: Virksomheder til EU: I skal fortsat være klimafrontløbere
Udmeldingen er det seneste eksempel på det massive skifte, der i øjeblikket foregår i bilindustrien, hvor man går væk fra de forurenende forbrændingsmotorer og i stedet satser på især elmotorer.
VW's såkaldte Roadmap E omfatter blandt elektriske versioner af kendte modeller som Polo og det klassiske 'rugbrød', ligesom adskillige helt nye biler vil se dagens lys. Foto: VW
80 nye elbiler inden 2025
Volkswagen står bag bilmærker som Audi, Bentley, Seat, Skoda, Porsche og selvfølgelig VW, og målt på salg gør det den tyske gigant til verdens største bilproducent.
Ifølge den nye strategi skal Volkswagen-koncernen lancere i alt 80 nye elbiler inden 2025. Det hidtidige mål var ti styks.
Derudover skal der inden 2030 være en version med elmotor af alle bilproducentens cirka 300 modeller, fortæller Matthias Müller, der er koncernens bestyrelsesformand.
Flere lande stiller strengere miljøkrav
Bilindustriens massive skift fra forbrændingsmotorer til elmotorer må siges at komme på et belejligt tidspunkt. Således har flere lande for nyligt udarbejdet strammere miljøkrav for diesel- og benzindrevne biler.
I Kina kunne man ifølge DR for nylig meddele, at man arbejder på at udfase biler med forbrændingsmotorer inden for ”den nærmeste fremtid”. I Storbritannien og Frankrig har man tidligere annonceret, at man vil forbyde disse i 2040.
Ifølge Matthias Müller sker bilindustriens skift blandt andet på baggrund af kundernes strenge krav:
”Kunderne vil have rene biler. Folk vil have ren luft, og vi vil give vores bidrag til det”, siger han.
Stadig lang vej igen
Selvom VW og de andre bilmærker satser milliarder på udvikling af elmotorer, har man ikke tænkt sig at slukke for den gamle forbrændingsmotor endnu, skriver DR.dk.
Ifølge flere analytikere er der også lang vej igen, før der er sat et effektivt og dækkende netværk af ladestationer op i for eksempel Europa.
Læs også: Volkswagen sætter ind mod miljøpåvirkninger
I den forbindelse oplyser Matthias Müller også, at der bliver en overgangsperiode, hvor elmotorer og forbrændingsmotorer vil komme til at køre side om side.
- EL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.