WAF præsenterer finalister til 2012-prisen

Blandt de fem finalister er projekter, som skal forebygge og afhjælpe problemer som erosion og ørkendannelse, modvirke vandmangel samt gøre ørken til frugtbar landbrugsjord og dermed skaffe vand og mad til alle.

Greening the desert vandt prisen i 2010. I dag er ørknen omdannet til et område med træer og marker..

15.06.2012

CSR.dk

The Humanitarian Water & Food Award (WAF) præsenterede torsdag på Københavns Rådhus de fem finalister i dette års konkurrence om WAF-Awarden, som belønner projekter, der kan bidrage til at skaffe mad og vand til alle.  I øjeblikket mangler cirka 800 millioner mennesker adgang til rent vand og mad.

”At skaffe rent vand og mad til alle er et spørgsmål om menneskelig vilje."

General Secretary Tina Lindgaard

De fem finalister er udvalgt blandt 77 ansøgninger, der fra hele verden er indsendt til WAF.

”Rent vand og mad til alle kan virke som en stor og næsten uoverkommelig opgave, men den kan løses gennem mange mindre og især lokale løsninger, det er et spørgsmål om menneskelig vilje. Det fremgår tydeligt af både årets ansøgerfelt og de fem finalister”, siger Tina Lindgreen, generalsekretær for The Humanitarian Water & Food Award.

Projekterne er bæredygtige, fordi de efterligner naturens egne mekanismer og hviler på den tankegang, at vi skal løse problemerne i fællesskab og tage ansvar for hinanden.

Læs også: CSR-pris til projekter for vand og mad

Også problemer i udviklede lande
WAF’s primære fokus er udviklingslande, men også et projekt fra London og et projekt fra USA er nået frem til finalen.

WAF sponsor

WAF samarbejder i dag med blandt andre TATA og Rotary, så en pris på 75.000 kroner er sikret, med et øget antal af sponsorer kan prisen blive højere. Derudover bidrager en række virksomheder som service-sponsorer ved at levere ydelser som lokaler (bl.a. Københavns Rådhus) trykning af materialer (Zeuner Grafisk) med mere og flere. Læs mere på wafaward.org

”Vi er tilbøjelige til at glemme fattigdom i vores egne samfund,” sagde Stephen Hinton, som er medlem af WAF’s bestyrelse. Han pegede på, at et stigende antal mennesker mangler adgang til og viden om ordentlig mad, også i de lande, der betragter sig som ’udviklede’.

Virksomheder kan bidrage
Danske virksomheder kan bidrage på flere måder, for WAF har i høj grad brug for direkte sponsorer til sine aktiviteter. Men virksomhederne kan også levere knowhow, så de gode løsninger kan vinde større udbredelse.

”Virksomheder kan spille en vigtig rolle ved at bidrage med knowhow, for løsningerne kan skaleres eller kopieres og dermed udbredes til gavn for mange flere mennesker, virksomheder og samfund gennem partnerskaber og forretningsmæssige aftaler.”

WAF har et matchmaking-program, som har til formål at skabe kontakt mellem de indstillede, vidensinstitutioner og virksomheder fra Danmark og andre lande, som ønsker at drive forretning og eksportere ny viden inden for området til gavn for begge parter.

De fem 2012-finalister er:
1. Growing Power, USA – adresserer problemet med at 65 pct. af børnene i et lokalområde lever i fattigdom og at 82 pct. ikke får frokost. Løsningen drejer sig om at omdanne ubenyttede grundarealer til produktive fødevarecentre til gavn for børnene i lokalområdet, ernæringsmæssigt og vidensmæssigt.
 

Om The Humanitarian Water & Food Award

The Humanitarian Water & Food Award, WAF, er en nonprofit organisation. Grundlagt i Danmark i 2008 af Tina Lindgreen. Medlem af FN Global Compact. Første award blev uddelt i 2010. Generalsekretær i organisationen er grundlæggeren Tina Lindgreen. Finalister og award-vinder af en uafhængig udvælgelseskomité, som arbejder ud fra armslængdeprincippet i forhold til sekretariat og andre interessenter. WAF finansieres af økonomiske midler fra virksomheder, fonde, organisationer og private. Læs mere på www.wafaward.org

2. Africa Centre for Holistic Management, Zimbabwe – løser problemet med ufrugtbare, nedbrudte jordarealer og ørkendannelser med deraf følgende vandmangel ved at efterligne de teknikker som græssende dyr lever efter. Har femdoblet udbyttet af afgrøderne.

3. Living Lands, Sydafrika – samarbejde mellem syv ejendomsbesiddere, indbyggerne i tre lokalsamfund, forskere og eksperter om i fællesskab at genskabe et levende landskab og en bæredygtig fremtid i stedet for det, der var opstået i form af udpint jord, usikker madsituation og vandmangel.

4. SEANET, Kenya – har anlagt skolehaver ved 11 skoler, som giver børn og studerende mad, mens de bliver uddannet og samtidig bidrager til en bæredygtig og sikker madkultur i hele lokalområdet, som ellers var præget af vandmangel, sult og fattigdom.

5. M.S. Swanminathan Research Foundation, Indien – 5000 mennesker har været involveret i grupper i lokalsamfundene om holistisk jordbrug, der på den ene side skaber en forbedret vandsituation og bedre fødevarer i lokalområdet og på den anden side skaber grobund for yderligere forretning.

Alle løsninger fra de fem finalister lever op til kriterierne om, at produktet eller projektet skal kunne skaleres eller kopieres til at have effekt andre steder. Desuden foreskriver kriterierne, at løsningen skal være afprøvet og have skabt resultater i praksis for at den kan komme i betragtning til at modtage prisen.

Den endelige vinder af Humanitarian Water & Food Award 2012, der honoreres med en pengepræmie på mindst 75.000 kroner, bliver præsenteret ved et arrangement på Københavns Rådhus den 29. august 2012, der udover award-show med underholdning også indeholder en faglig CSR-konference. Der er plads til ca. 400 betalende deltagere ved arrangementet.

Aktiviteterne i The Humanitarian Water & Food Award bliver finansieret af bidrag fra sponsorer og samarbejdspartnere. Mindst halvdelen af alle sponsorbidrag går direkte til at honorere prisvinderen og de fem finalister.

Se video om 2010-vinderen, Greening the Desert

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V