WAF præsenterer finalister til 2012-prisen

Blandt de fem finalister er projekter, som skal forebygge og afhjælpe problemer som erosion og ørkendannelse, modvirke vandmangel samt gøre ørken til frugtbar landbrugsjord og dermed skaffe vand og mad til alle.

Greening the desert vandt prisen i 2010. I dag er ørknen omdannet til et område med træer og marker..

15.06.2012

CSR.dk

The Humanitarian Water & Food Award (WAF) præsenterede torsdag på Københavns Rådhus de fem finalister i dette års konkurrence om WAF-Awarden, som belønner projekter, der kan bidrage til at skaffe mad og vand til alle.  I øjeblikket mangler cirka 800 millioner mennesker adgang til rent vand og mad.

”At skaffe rent vand og mad til alle er et spørgsmål om menneskelig vilje."

General Secretary Tina Lindgaard

De fem finalister er udvalgt blandt 77 ansøgninger, der fra hele verden er indsendt til WAF.

”Rent vand og mad til alle kan virke som en stor og næsten uoverkommelig opgave, men den kan løses gennem mange mindre og især lokale løsninger, det er et spørgsmål om menneskelig vilje. Det fremgår tydeligt af både årets ansøgerfelt og de fem finalister”, siger Tina Lindgreen, generalsekretær for The Humanitarian Water & Food Award.

Projekterne er bæredygtige, fordi de efterligner naturens egne mekanismer og hviler på den tankegang, at vi skal løse problemerne i fællesskab og tage ansvar for hinanden.

Læs også: CSR-pris til projekter for vand og mad

Også problemer i udviklede lande
WAF’s primære fokus er udviklingslande, men også et projekt fra London og et projekt fra USA er nået frem til finalen.

WAF sponsor

WAF samarbejder i dag med blandt andre TATA og Rotary, så en pris på 75.000 kroner er sikret, med et øget antal af sponsorer kan prisen blive højere. Derudover bidrager en række virksomheder som service-sponsorer ved at levere ydelser som lokaler (bl.a. Københavns Rådhus) trykning af materialer (Zeuner Grafisk) med mere og flere. Læs mere på wafaward.org

”Vi er tilbøjelige til at glemme fattigdom i vores egne samfund,” sagde Stephen Hinton, som er medlem af WAF’s bestyrelse. Han pegede på, at et stigende antal mennesker mangler adgang til og viden om ordentlig mad, også i de lande, der betragter sig som ’udviklede’.

Virksomheder kan bidrage
Danske virksomheder kan bidrage på flere måder, for WAF har i høj grad brug for direkte sponsorer til sine aktiviteter. Men virksomhederne kan også levere knowhow, så de gode løsninger kan vinde større udbredelse.

”Virksomheder kan spille en vigtig rolle ved at bidrage med knowhow, for løsningerne kan skaleres eller kopieres og dermed udbredes til gavn for mange flere mennesker, virksomheder og samfund gennem partnerskaber og forretningsmæssige aftaler.”

WAF har et matchmaking-program, som har til formål at skabe kontakt mellem de indstillede, vidensinstitutioner og virksomheder fra Danmark og andre lande, som ønsker at drive forretning og eksportere ny viden inden for området til gavn for begge parter.

De fem 2012-finalister er:
1. Growing Power, USA – adresserer problemet med at 65 pct. af børnene i et lokalområde lever i fattigdom og at 82 pct. ikke får frokost. Løsningen drejer sig om at omdanne ubenyttede grundarealer til produktive fødevarecentre til gavn for børnene i lokalområdet, ernæringsmæssigt og vidensmæssigt.
 

Om The Humanitarian Water & Food Award

The Humanitarian Water & Food Award, WAF, er en nonprofit organisation. Grundlagt i Danmark i 2008 af Tina Lindgreen. Medlem af FN Global Compact. Første award blev uddelt i 2010. Generalsekretær i organisationen er grundlæggeren Tina Lindgreen. Finalister og award-vinder af en uafhængig udvælgelseskomité, som arbejder ud fra armslængdeprincippet i forhold til sekretariat og andre interessenter. WAF finansieres af økonomiske midler fra virksomheder, fonde, organisationer og private. Læs mere på www.wafaward.org

2. Africa Centre for Holistic Management, Zimbabwe – løser problemet med ufrugtbare, nedbrudte jordarealer og ørkendannelser med deraf følgende vandmangel ved at efterligne de teknikker som græssende dyr lever efter. Har femdoblet udbyttet af afgrøderne.

3. Living Lands, Sydafrika – samarbejde mellem syv ejendomsbesiddere, indbyggerne i tre lokalsamfund, forskere og eksperter om i fællesskab at genskabe et levende landskab og en bæredygtig fremtid i stedet for det, der var opstået i form af udpint jord, usikker madsituation og vandmangel.

4. SEANET, Kenya – har anlagt skolehaver ved 11 skoler, som giver børn og studerende mad, mens de bliver uddannet og samtidig bidrager til en bæredygtig og sikker madkultur i hele lokalområdet, som ellers var præget af vandmangel, sult og fattigdom.

5. M.S. Swanminathan Research Foundation, Indien – 5000 mennesker har været involveret i grupper i lokalsamfundene om holistisk jordbrug, der på den ene side skaber en forbedret vandsituation og bedre fødevarer i lokalområdet og på den anden side skaber grobund for yderligere forretning.

Alle løsninger fra de fem finalister lever op til kriterierne om, at produktet eller projektet skal kunne skaleres eller kopieres til at have effekt andre steder. Desuden foreskriver kriterierne, at løsningen skal være afprøvet og have skabt resultater i praksis for at den kan komme i betragtning til at modtage prisen.

Den endelige vinder af Humanitarian Water & Food Award 2012, der honoreres med en pengepræmie på mindst 75.000 kroner, bliver præsenteret ved et arrangement på Københavns Rådhus den 29. august 2012, der udover award-show med underholdning også indeholder en faglig CSR-konference. Der er plads til ca. 400 betalende deltagere ved arrangementet.

Aktiviteterne i The Humanitarian Water & Food Award bliver finansieret af bidrag fra sponsorer og samarbejdspartnere. Mindst halvdelen af alle sponsorbidrag går direkte til at honorere prisvinderen og de fem finalister.

Se video om 2010-vinderen, Greening the Desert

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

03.07.2024CSR.dk

Ny forskning: Vi undervurderer groft andres villighed til klimahandling

02.07.2024CSR.dk

Eksperter: CO2-afgift skaber ikke grundlæggende forandring af landbruget

02.07.2024CSR.dk

Eksperter: CO2-afgift skaber ikke grundlæggende forandring af landbruget

02.07.2024CSR.dk

Dansk pensionskasse trækker investeringer ud af boreplatforme

28.06.2024CSR.dk

Klimarådets forperson reagerer på regeringens klimaafgift

28.06.2024CSR.dk

Eksperter ser udfordringer i ny trepartsaftale

27.06.2024Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024CSR.dk

Nyt træningscenter skal træne beredskaber i håndtering af klimahændelser

Jobmarked

Se alle

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
Lær af andre virksomheders arbejde med biodiversitet

Bliv inspireret af danske virksomheders erfaringer med biodiversitet, som er indsamlet i projektet Biodiversitet – inspiration til dansk erhvervsliv, og hør Vattenfall fortælle om deres arbejde med biodiversitet i strategi, værdikæde og rapportering.

Dato

04.07.2024

Tid

10:00

Sted

Online