17.12.2013  |  Klima, miljø og energi

WEF giver topkarakter til det danske energisystem

World Economic Forum har sammenlignet de nationale energisystemer. I to ud af tre kategorier indtager Danmark en førsteplads i EU. Det danske energisystem får point for at skabe vækst og udvikling og for en meget høj forsyningssikkerhed.

World Economic Forum (WEF) har offentliggjort sin årlige sammenligning af nationale energisystemer, hvor WEF blandt andet vurderer energisystemernes bidrag til den økonomiske vækst og udvikling.

Læs også: Nyt businessnetværk tror på den grønne omstilling

I den kategori får Danmark en førsteplads. Den anden førsteplads får vi på grund af den høje forsyningssikkerhed og adgang til energi. I den tredje kategori, hvor WEF vurderer energisystemets miljø- og klimamæssige bæredygtighed, ligger Danmark på en 14. plads. Det giver en samlet tredjeplads i EU.

"Der bliver hver dag arbejdet hårdt for, at vi har et energisystem i topklasse, som understøtter den økonomiske vækst og udvikling i Danmark. Og det må man bare konstatere, at vi har. To førstepladser ud af tre mulige i EU: Det kan vi være stolte af", siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Forklaringen på, at Danmark ligger lavt i den sidste kategori, skal blandt andet søges i, at WEF kategoriserer a-kraft og vedvarende energi ens i forhold til bæredygtighed.

Et både grønt og velstående land
"Vi er i fuld gang med en grøn omstilling af det danske energisystem. Omstillingen sker samtidig med, at vi skaber vækst og arbejdspladser. Der er altså ikke en modsætning mellem at være et grønt land og et velstående land. Med topkaraktererne fra WEF bliver der sat yderligere fokus på Danmark, og vi skal bare være glade for, at vi som et lille land kan gå foran", siger Martin Lidegaard.

Læs også: Her er den nye vækstplans fem indsatsområder

På verdensplan indtager Danmark en sjetteplads på ranglisten. Det er to pladser højere end sidste år, hvor vi lå på en ottendeplads. Norge topper listen blandt andet på grund af store mængder vandkraft og olie- og gassektorens bidrag til den samlede økonomi. New Zealand er på andenpladsen og Frankrig på en tredjeplads.

Se rapporten Global Energy Architecture Index 2014 

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere