”Ingen kan gøre det alene”

FN’s udviklingsmål er en enorm og kompleks dagsorden, som kræver engagement fra alle lag i samfundet. Partnerskaber mellem virksomheder, erhvervsorganisationer, myndigheder og NGO’er er centralt i den sammenhæng. To parter i et sådant fællesskab taler her om baggrunden for netop det.

Brede partnerskaber er et vigtigt element i at opfylde FN's verdensmål, mener afsenderne af fælles indlæg om netop SDG'erne..

15.06.2017

Anders Kampmann, CSR.dk

At opfyldelsen af målsætningerne samtidig er en monumental opgave, hersker der ikke mange meninger om. Det sidste af selve målene handler således om partnerskaber, der kan understøtte arbejdet med at opfylde agendaen frem mod 2030, som er den officielle skæringsdato.

Netop vigtigheden af partnerskaber i denne sammenhæng er der også en bred vifte af aktører, der har fået øjnene op for her i landet. I slutningen af april stod en koalition bestående af sekretariatsleder for 92-gruppen, Troels Dam Christensen, Head of Global Sustainability for Novozymes, Claus Stig Pedersen, Chief Resilience Officer i Vejle Kommune, Jonas Kroustrup, formand for Globalt Fokus, Laust Gregersen, næstformand i LO, Nanna Højlund og CSR-chef i Dansk Erhverv, Morten Lehmann, bag et fælles indlæg på Altinget, hvor de betoner det essentielle i samarbejde i forhold til at nå målene.

"Virksomheder som vores en kæmpe rolle, når det kommer til at informere myndighederne om de teknologiske muligheder", siger Claus Stig Pedersen. Foto: Novozymes.

Virksomhederne skal fortælle, hvad der er muligt
Men hvorfor er det egentlig vigtigt for en organisation at gå med i en udmelding som ovennævnte? Det har CSR.dk spurgt to af afsenderne om.

”Først og fremmest er SDG’erne en utrolig vigtig agenda for hele verden, herunder Danmark. Målene peger på nogle store og komplekse behov, som ingen kan løfte alene, og her spiller en virksomhed som vores en kæmpe rolle, når det kommer til at informere myndighederne om de teknologiske muligheder og lade de ansvarlige vide, hvad der er muligt”, fortæller Claus Stig Pedersen fra Novozymes.

Både biotekindustrien og andre brancher bør tage del i dette fælles mål, mener Claus Stig Pedersen, med baggrund i den aktuelle tendens, der breder sig.

”Alle vil gerne have et mere bæredygtigt samfund, og det giver nogle attraktive muligheder. Derfor bør vi være højrøstede omkring vores arbejde på området, og gå forrest ved at lytte, samarbejde og inddrage partnere. Vi ser generelt en stigende forståelse for hele den her problemstilling, selvom arbejdet bestemt ikke er problemfrit. Men det skal vi nok finde ud af”, siger han.

Flere ville være med
Hos Dansk Erhverv er Morten Lehmann, der tidligere har debatteret emnet her på sitet, meget enig i den udlægning, ligesom han ikke er i tvivl om den forretningsmæssige side af sagen, eller hans organisations rolle.

"Vi kan jo se, at det er noget der bliver bidt mærke i, når virksomheder engagerer sig og støtter op om budskaber som SDG'erne", siger Morten Lehmann. Foto: Dansk Erhverv.

”Vi skal bære brobyggere og vise, at der ikke er nogen modsætning mellem civilsamfund og erhvervsliv i denne her sammenhæng. Og vi kan jo se, at det er noget der bliver bidt mærke i, når virksomheder engagerer sig og støtter op om budskaber som dette”, fortæller han.

Læs også: Ny platform skal bidrage til FN’s 17 verdensmål

Med det in mente er Morten Lehmann også sikker på, at udmeldinger som den på Altinget, og det strategiske sindelag, der ligger bag hos de deltagende parter, er kommet for at blive.

”Gennem den slags fælles indspark kan vi være med til at trække diskussionen ned på jorden og gøre det hele lidt mere praktisk anvendeligt. Så jeg tror helt bestemt, at vi vil se mere af den slags samarbejde i fremtiden, både for vores eget vedkommende og generelt. Det giver noget ekstra til alle parter og understreger beskeden om, at vi skal løfte i flok”, slutter han.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V