100 virksomheder skal give den mindre gas

Med initiativet Climate Action 100+ vil nogle af verdens største investorer, heriblandt danske MP Pension, få de 100 største udledere af CO2 til at arbejde målrettet med at forbedre deres klimaaftryk.

Sammen med en række af verdens største institutionelle investorer intensiverer MP Pension indsatsen for at få de 100 største udledere af CO2 til at lette foden fra drivhusgaspedalen..

13.12.2017

CSR.dk

I går blev initiativet Climate Action 100+ lanceret på klimatopmødet One Planet Summit i Paris. Det er et nyt samarbejde mellem nogle af verdens største institutionelle investorer, der har til hensigt at få de 100 største udledere af CO2 til at arbejde målrettet for at begrænse deres udslip og holde sig inden for COP21-aftalens målsætninger.

Læs også: Pensionskasse ændrer klima-kurs

En af de virksomheder, der er med i investorinitiativet, er danske MP Pension, der er en pensionskasse for psykologer og magistre.

”MP Pension går med i samarbejdet for at være med til at påvirke de 100 største udledere af CO2 til at holde sig inden for Paris-aftalens målsætninger – og dermed udlede mindre af de drivhusgasser, der påvirker klimaet negativt”, siger investeringschef i MP Pension, Anders Schelde, og fortsætter:

”Hvis der i fremtiden skal være en sammenhæng mellem virksomhedernes forretningsstrategier og klimahensyn, skal klimaspørgsmålene helt ind i bestyrelseslokalet", siger Anders Schelde, investeringschef i MP Pension..

”Hvis der i fremtiden skal være en sammenhæng mellem virksomhedernes forretningsstrategier og klimahensyn, skal klimaspørgsmålene helt ind i bestyrelseslokalet. Derfor vil Climate Action 100+ også arbejde for, at bestyrelserne i de 100 virksomheder viser os, at deres forretningsmodel stemmer overens med Paris-aftalens målsætninger”.

Selskaber skal forbedre deres rapportering
Ud over at fokusere på de største CO2-udledere fokuserer Climate Action 100+ også på at arbejde mere bredt med drivhusgasudfordringen.

Her er det essentielt, at alle selskaber forbedrer deres rapportering og klimarelaterede risici. Det handler om at få flere klimainformationer- og data ind i regnskaberne.

”Det er ikke muligt at omstille et helt energisystem fra den ene dag til den anden, men på længere sigt kan vi bidrage til denne udvikling ved at indrette vores porteføljer, så de understøtter denne udvikling”, forklarer Anders Schelde og fortsætter:

Læs også: Verdens CO2-udslip stiger igen

”Det kræver imidlertid, at vi har de rette data, så vi som investor kan navigere i dette, og understøtte de rette virksomheder, og i rollen som aktiv ejer gå i dialog med de virksomheder, som er udfordret på dette område. Det kan også snildt være virksomheder uden for den egentlige fossile sektor”.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle