Amazon – endelig med grøn kurs?

Onlinegiganten Amazon har i mange år fået kritik for sin indsats i forhold til bæredygtighed, energiforbrug og gennemsigtighed, men nu ser det ud til, at der er udvikling på området.

Amazon er ved at opgradere på bl.a. vindenergi, og ser ud til omsider at bevæge sig i en generelt grønnere retning..

13.04.2016

Anders Kampmann, CSR.dk

I sin Clicking Clean-rapport fra sidste år giver Greenpeace for eksempel Amazon bundkarakteren F for sin transparens på energiområdet, og et heller ikke ligefrem flatterende D for virksomhedens strategi i forhold til implementering af og arbejde for vedvarende energi.

Men nu ser det ud til, at der er ved at komme skub i tingene hos den amerikanske mastodont, der sidste år rundede et samlet salg på over 107 mia. dollars (knap 700 mia. kr.). Hovedkvarteret i Seattle, der i øvrigt er under kraftig opgradering, er nemlig gennem den seneste tid blevet ny arbejdsplads for flere folk med bæredygtighed og ansvarlighed som hovedfokus, skriver greenbiz.com.

Det startede i august 2014, hvor Amazon ansatte Kara Hurst som director of worldwide sustainability and social responsibility. Hun var tidligere CEO for the Sustainability Consortium. Hun blev i august ‘15 suppleret med Christine Bader som director of social responsibility. Bader har tidligere arbejdet med social ansvarlighed for BP og skrevet bogen A Manifesto for the Corporate Idealist (PDF).

Senest har man så ansat den tidligere Berkeley-professor i miljø og arbejdskraft, Dara O’Rourke, som ledende videnskabsmand i sit Sustainable Science team. Med ham ombord udgør de seks hold i Amazons bæredygtighedsgruppe nu over 50 mennesker.

Mere vedvarende energi undervejs
Sideløbende med det er man begyndt at skubbe på inden for vedvarende energi. Amazon hoster i alt omkring en tredjedel af internettet (inkl. cloudløsninger) på verdensplan, og selskabets datacentre og serverstationer sluger enorme mængder strøm. I april sidste år kom de 25 procent heraf ifølge Amazon selv (Greenpeace siger 23) fra vedvarende kilder, mens gas, kul og atomkraft med lignende andele hver især sørgede for resten.

Sammenlignet med Apple, der er på 100 procent VE, Yahoos 73 procent, eller Facebook og Google, der begge ligger omkring de 50, er det ikke imponerende, og noget Amazon altså nu for alvor er ved at ændre på.

Således har man igangsat konstruktionen af et stort solcelleanlæg og to vindfarme i USA, der skal medvirke til at bringe Amazons andel af VE op på 40 procent ved udgangen af 2016. På langt sigt vil Amazon Web Services nå de 100 procent vedvarende energi i sin ’globale infrastruktur’, som det hedder.

Læs også: CO2 fra energi står stille for andet år i træk

Det ser altså ud til at gå den rigtige vej for Amazon og dermed en stor del af internettet. Spørgsmålet, som Greenbiz også stiller, er så, om selskabets rapporteringsstrategi følger med og der bliver åbnet op for, at omverdenen for alvor kan blive informeret om, hvad der rører sig på de indre linjer, når det kommer til bæredygtighed på verdens største e-markedsplads.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle