Hvor bæredygtigt er dit favoritbrand?

På den hollandske hjemmeside Rank a Brand bliver en lang række mærkevarer rangeret efter deres indsats i forhold til bæredygtighed på en lang række parametre omkring klimahensyn, miljø- og arbejdsforhold.

10.12.2015

CSR.dk

Alle mulige aspekter af bæredygtighed bliver stadig mere efterspurgte, når forbrugere i specielt den vestlige verden skal købe varer, både i supermarkedet, tøjbutikken og onlinehandelspladserne. Store virksomheder markedsfører sig i stigende grad som socialt ansvarlige, og de bedste får flere kunder på deres indsats.

Læs også: Fire trends inden for produktbranding med CSR

Den trend har den hollandske hjemmeside Rank a Brand besluttet sig at støtte op om. På portalen rangerer de pt. over 500 mærkevarer fra hele verden (dog primært Europa indtil videre) spredt ud over 25 brancher lige fra mode og elektronik til forskellige madvarer og rejseselskaber.

Målsætningen er at levere uafhængige bedømmelser af de mange virksomheder ud fra deres egne rapporter, udmeldinger og andre offentliggjorte dokumenter om forskellige tiltag under kategorien bæredygtighed, der i denne sammenhæng dækker fire temaer; miljø, klima, arbejdsforhold og transparens. På den baggrund får virksomheden så en score mellem 0 og 100 inddelt i fem kategorier fra E (”Hold dig væk”) til A (”Shop amok!”).

Selvforstærkende effekt
Rank a Brand opfordrer sine brugere, herunder godt 10.000 følgere på Facebook, til aktivt at tage del i arbejdet med at skabe mere bæredygtighed på tværs af brancherne. Det kan ske ved dels at støtte hjemmesiden direkte via økonomiske bidrag, men også ved at skubbe (nudge) til de forskellige virksomheder og opfordre dem til at styrke deres indsats.

På den måde er håbet, at det vil skabe en selvforstærkende effekt, hvor de rangerede selskaber er nødt til at reagere på en eventuel dårlig rangering, fordi den skader deres image, og derfor forbedrer deres politik og generelle gøren og laden under bæredygtighedsparaplyen.

Blandt de rangerede brands kan nævnes H&M, der trods middelscoren C (”Rimelig, kunne gøre det bedre”) faktisk topper tøjkategorien foran bl.a. danske Vero Moda og Jack&Jones samt internationale mærker som Gap og Esprit, der alle ligger på et D (”Første skridt, burde gøre det bedre”).

Læs også: Organisationer: H&M hænger stadig i CSR-bremsen

Online finder vi virksomheder som Youtube, Google og Skype (alle C), Facebook og eBay på et D, mens giganten Amazon må nøjes med et E og anbefalingen ”Don’t buy”, primært grundet manglende information.

Det eneste mærke på siden, der pt. har opnået et A er den hollandske undertøjsproducent Saint Basics.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

30.09.2024CSR.dk

Regeringens nølen kan koste fjernvarmekunder i Viborg 700 mio. kr.

16.09.2024Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

12.09.2024CSR.dk

Får 35 millioner til mere bæredygtig turisme: København skal lede nyt EU-projekt

03.09.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller styrker konkurrencefordel med fuldendt ISO-certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia