Byggeriets klimapriser er uddelt

Åbningsdagen på messen Byggeri ’18 i går, tirsdag d. 13. marts, bød bl.a. på uddelingen af Byggeriets Klimapriser. Tre forskellige virksomheder blev hædret for løsninger med bæredygtighed for øje, og så blev der og uddelt en særpris for arbejdsmiljø.

Vinderne på scenen ved gårsdagens prisuddeling. Her er det adm. direktør for H+H Nordic, Jacob Lypart, der takker for arbejdsmiljøprisen. Foto: Ole Sejrup Jensen/Danske Byggecentre.

14.03.2018

CSR.dk

”Der er stor bevågenhed på bæredygtighed i byggebranchen, og det er noget vi er rigtig glade for. Der er brug for endnu mere spot på de miljøvenlige løsninger i vores industri, og vi kan mærke, at de danske virksomheder har sat fart på innovationen inden for grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier.”

Sådan sagde adm. direktør i brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, da han bød velkommen til uddelingen af Byggeriets Klimapriser 2018, som blev afviklet i går, tirsdag d. 13. marts, på åbningsdagen af messen Byggeri ’18 i Fredericia.

Nomineringskomitéen

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

  • Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
  • SMVdanmark – det nye Håndværksråd, adm. direktør Ane Buch
  • Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
  • Akademisk Arkitektforening, konstitueret direktør Annette Blegvad
  • Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen
  • Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
  • F.R.I, direktør Henrik Garver
  • Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer
  • Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
  • PEFC, generalsekretær Morten Thorøe
  • SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
  • DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove
  • Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Sammen med formand for Markedsmodningsfonden og næstformand i Realdania, Carsten With Thygesen, satte han dermed rammen for de tre priser (klima, energi og miljø) og behovet for at fremhæve de firmaer, der arbejder på at gøre en positiv forskel for deres omgivelser.

Læs også: Cirkulært byggeri involverer hele forsyningskæden

”Byggebranchen og drift af færdige bygninger fylder rigtig meget i klimaregnskabet. Eksempelvis tegner de to områder sig for 40 procent af energiforbruget globalt, og her kan man se, hvordan den voksende klimabevidsthed er med til at sætte fokus på bygningers ressourceforbrug. Det gælder også på materialefronten, hvor upcycling vinder frem som tendens og værktøj til at løse verdens affaldsproblem”, sagde Carsten With Thygesen.

På den baggrund gik Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, på scenen og annoncerede vinderne af de tre klimapriser, samt den nyindstiftede særpris dedikeret til arbejdsmiljø.

  • Klimaprisen gik til virksomheden Kronospan, som har fremstillet et undergulv til gulvvarme, der som det eneste i Skandinavien har opnået Svanemærket primært pga. at de anvendte råvarer er CO2-neutrale. Derudover har virksomheden lagt vægt på cirkulær økonomi i produktionen, hvor mindst 70 procent af råvarerne er genanvendt træffald, mens de resterende 30 procent er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove.
  • Energiprisen blev givet til firmaet Wood Step for to trappeløsninger i 100 procent PEFC-certificeret træ, der reducerer problemer med kuldebroer og træk.
  • Miljøprisen gik til Komproment, der har iværksat en miljøstrategi, der indebærer at virksomhedens facadeprodukter bliver designet med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse, ligesom man arbejder med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle-certificeringer. Med facaderne leveres således en “sort boks” med materialeoplysninger, som gør at materialerne kan genanvendes på den rigtige måde og dermed indgå i det cirkulære byggeri.
  • Særprisen for arbejdsmiljø blev tildelt H+H Danmark for deres ERGO montagelift, der ”på innovativ vis kombinerer øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø”, som det hedder i betænkningen.

Bag Byggeriets Klimapriser står Brancheforeningen Danske Byggecentre, som med de tre hæderspriser og særprisen ønsker at sætte fokus på og fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber, samt fremhæve virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- og/eller miljøstrategi.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024CSR.dk

Fra idé til virkelighed: Realdania har støttet over 50 virksomheder med at modne grøn byggeinnovation

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Vi kan løfte mere natur sammen, end vi tror

05.11.2024Plastic Change

Sponseret

Plastic Change bliver partner i europæisk projekt for at reducere affald

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

04.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

04.11.2024Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: TekTalk med live demo af nyt Spacelogic KNX hybridmodul

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia