Byggeriets klimapriser er uddelt

Åbningsdagen på messen Byggeri ’18 i går, tirsdag d. 13. marts, bød bl.a. på uddelingen af Byggeriets Klimapriser. Tre forskellige virksomheder blev hædret for løsninger med bæredygtighed for øje, og så blev der og uddelt en særpris for arbejdsmiljø.

Vinderne på scenen ved gårsdagens prisuddeling. Her er det adm. direktør for H+H Nordic, Jacob Lypart, der takker for arbejdsmiljøprisen. Foto: Ole Sejrup Jensen/Danske Byggecentre.

14.03.2018

CSR.dk

”Der er stor bevågenhed på bæredygtighed i byggebranchen, og det er noget vi er rigtig glade for. Der er brug for endnu mere spot på de miljøvenlige løsninger i vores industri, og vi kan mærke, at de danske virksomheder har sat fart på innovationen inden for grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier.”

Sådan sagde adm. direktør i brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen, da han bød velkommen til uddelingen af Byggeriets Klimapriser 2018, som blev afviklet i går, tirsdag d. 13. marts, på åbningsdagen af messen Byggeri ’18 i Fredericia.

Nomineringskomitéen

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

  • Dansk Byggeri, direktør Lars Storr-Hansen
  • SMVdanmark – det nye Håndværksråd, adm. direktør Ane Buch
  • Bygherreforeningen, direktør Henrik L. Bang
  • Akademisk Arkitektforening, konstitueret direktør Annette Blegvad
  • Danske Arkitektvirksomheder, direktør Lene Espersen
  • Konstruktørforeningen, sekretariatsleder Kim Benzon Knudsen
  • F.R.I, direktør Henrik Garver
  • Grundejernes Investeringsfond, udviklingschef Søren Meyer
  • Dansk Indeklima Mærkning, Thomas Witterseh
  • PEFC, generalsekretær Morten Thorøe
  • SBI - Statens Byggeforskningsinstitut, direktør Thorkild Ærø
  • DI Byg, branchedirektør Elly Kjems Hove
  • Danske Byggecentre, adm. direktør Palle Thomsen

Sammen med formand for Markedsmodningsfonden og næstformand i Realdania, Carsten With Thygesen, satte han dermed rammen for de tre priser (klima, energi og miljø) og behovet for at fremhæve de firmaer, der arbejder på at gøre en positiv forskel for deres omgivelser.

Læs også: Cirkulært byggeri involverer hele forsyningskæden

”Byggebranchen og drift af færdige bygninger fylder rigtig meget i klimaregnskabet. Eksempelvis tegner de to områder sig for 40 procent af energiforbruget globalt, og her kan man se, hvordan den voksende klimabevidsthed er med til at sætte fokus på bygningers ressourceforbrug. Det gælder også på materialefronten, hvor upcycling vinder frem som tendens og værktøj til at løse verdens affaldsproblem”, sagde Carsten With Thygesen.

På den baggrund gik Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, på scenen og annoncerede vinderne af de tre klimapriser, samt den nyindstiftede særpris dedikeret til arbejdsmiljø.

  • Klimaprisen gik til virksomheden Kronospan, som har fremstillet et undergulv til gulvvarme, der som det eneste i Skandinavien har opnået Svanemærket primært pga. at de anvendte råvarer er CO2-neutrale. Derudover har virksomheden lagt vægt på cirkulær økonomi i produktionen, hvor mindst 70 procent af råvarerne er genanvendt træffald, mens de resterende 30 procent er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove.
  • Energiprisen blev givet til firmaet Wood Step for to trappeløsninger i 100 procent PEFC-certificeret træ, der reducerer problemer med kuldebroer og træk.
  • Miljøprisen gik til Komproment, der har iværksat en miljøstrategi, der indebærer at virksomhedens facadeprodukter bliver designet med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse, ligesom man arbejder med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle-certificeringer. Med facaderne leveres således en “sort boks” med materialeoplysninger, som gør at materialerne kan genanvendes på den rigtige måde og dermed indgå i det cirkulære byggeri.
  • Særprisen for arbejdsmiljø blev tildelt H+H Danmark for deres ERGO montagelift, der ”på innovativ vis kombinerer øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø”, som det hedder i betænkningen.

Bag Byggeriets Klimapriser står Brancheforeningen Danske Byggecentre, som med de tre hæderspriser og særprisen ønsker at sætte fokus på og fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber, samt fremhæve virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- og/eller miljøstrategi.

-AK

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

22.05.2025CSR.dk

Frej skyder nyt partnerskab i gang: Vi skal sikre Danmark en førerposition i regenerativt landbrug

22.05.2025CSR.dk

Plastprisen 2025 går til genanvendelse af stikkontakter

22.05.2025CSR.dk

Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet

20.05.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Kaffens værdi overstiger langt fra det den koster

20.05.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Den 4-dobbelte bundlinje

16.05.2025CSR.dk

Danica skruer bissen på overfor energisektoren

16.05.2025CSR.dk

Ny AI skal nudge dig til at spise grønnere

16.05.2025Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis er udvalgt til Børsen Bæredygtig for tredje år i træk med fokus på genanvendte tekstiler

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Etisk Handel Danmark
Webinar
Onboarding i ESG i værdikæder – Sådan griber du det an (2025)

Webinar: Introduktion til bæredygtighedslovgivning og ansvarlig handel i globale værdikæder

Dato

27.05.2025

Tid

09:00

Sted

Online

SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - København

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

27.05.2025

Tid

09:00

Sted

København

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR Problematiske adgangsveje - giver flere spande flere problemer?

Hvad er de gængse udfordringer med problematiske adgangsveje og har udrulningen af de 10 fraktioner skabt nye problemer? Deltag og bliv klogere på mulige løsninger.

Dato

27.05.2025

Tid

10:00

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

SUSTAINX ApS
Webinar
Strategisk ESG kommunikation: Har du dokumentationen på plads?

Vær med når vores senior ESG-rådgiver, Oscar Haumann tirsdag d. 27. maj kl. 13.05 giver sine anbefalinger til, hvordan I sikrer forretningsværdien af jeres bæredygtighedsarbejde gennem veldokumenteret og lovgivningsmæssigt funderet ESG-kommunikation.

Dato

27.05.2025

Tid

13:05

Sted

Online

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

28.05.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Annual Conference 2025: Navigating Sustainability in Uncertain Times

We are living in a time of rapid change and uncertainty. Whilst sustainability continues to be a priority for businesses globally, it is currently facing disruptions and challenges from both shifting geopolitical landscapes, regulation and more.

Dato

28.05.2025

Tid

10:00

Sted

Gammel Venlighedsvej 14, 2970 Hørsholm, Denmark