14.06.2017  |  Klima, miljø og energi

Danmark er bedst til at udvikle grøn teknologi

Når det kommer til udvikling af grønne energi-teknologier, er Danmark verdens bedste. Det viser en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og konsulentvirksomheden Cleantech Group.

Danmark netop blevet tildelt førstepladsen i rapporten Global Cleantech Innovation 2017, skriver dr.dk, på grund af offentlige midler til energiforskning og evnen til at omsætte udviklingen af grøn energi-teknologi til kommercielle produkter, eksport, arbejdspladser og vindmøller. 

Ifølge rapporten, der er udarbejdet af miljøorganisationen WWF Verdensnaturfonden og konsulentvirksomheden Cleantech Group, er Danmark rykket fem pladser frem i forhold til 2014, hvor WWF og Cleantech senest lavede en tilsvarende opgørelse.

Regeringen skærer i midlerne til energiforskning
Men ifølge John Nordbo, der er klimachef for WWF, bygger rapporten på tidligere tiders bedrifter – der er nemlig blevet skåret i midlerne til energiforskning.

Indtil 2016 afsatte Danmark omkring en milliard kroner om året til energiforskning, men i dag ser det noget anderledes ud:

”Det beløb blev halveret i 2016 af V-regeringen, og den udvikling er ikke fanget i rapporten, da den bygger på tal fra 2013-2015. Var 2016-udviklingen medtaget, havde vi næppe opnået en førsteplads”, siger John Nordbo til dr.dk.

Læs også: WWF: bæredygtighedsstandarder kan fremme SDG-målsætninger

Men der er imidlertid godt nyt, hvis man skal tro forsknings- og undervisningsminister Søren Pind. Ifølge en artikel fra fagbladet Ingeniøren kunne ministeren ved elsektorens brancheevent Energiens Topmøde 2017 i sidste uge afsløre, at der i 2018 vil komme flere penge til energiforskning.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med m…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere