12.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Dansk virksomhed kåret som bedst for verden og den globale modeindustri

Indhold fra partner Hvad er dette?

I en branche, hvor “fast fashion” er dominerende, bliver den danske læderjakke producent og B Corp Better World Fashion nu hyldet for at skabe en virksomhed, hvor bæredygtighed og ansvarlighed er en fuldstændig integreret del af kerneforretningen.

En modevirksomhed uden grænser

Det er de færreste, som kan sige, at deres forretningsmodel er bedst for verden. 

Men det kan modevirksomheden Better World Fashion, efter de netop er blevet kåret som vinder af dette års "Best for the Environment" prisen. Prisen betyder, at Better World Fashion er blandt top 10% af de globale B Corp virksomheder, som er bedst for miljøet.

Som modevirksomhed viser de vejen frem i en tid, hvor "fast fashion" er et nøgleord, og den enkeltes ejerskab af et stykke tøj forkortes. Better World Fashion fokuserer ikke kun på at producere bæredygtige læderjakker, men også på at virksomheden gør det ypperste for at skabe værdi gennem sin opbygning, forretningsplan, medarbejderpolitikker, lokalområdet og i sine partnerskaber. Og i de bestræbelser har Better World Fashion altså udmærket sig ved at skabe en bæredygtig virksomhed med fokus på miljøet, hvilket de nu får velfortjent hyldest for. Reimer Ivang udtaler i den forbindelse: " Vi er utroligt stolte over, at vi får denne udnævnelse. Vi skabte virksomheden da vi gerne vil vise verden, at virksomheder kan skabes på et andet grundlag end udnyttelse og profit". 

En jakke, der fortæller historier 

Better World Fashion producerer og sælger verdens mest bæredygtige skindjakker, hvor 98% af jakken er lavet af genbrugelige materialer. Virksomheden samarbejder med blandt andet Røde Kors for at få adgang til udsmidt læder. De renser læderet uden brug af kemikalier og genbruger det derefter i spritnye læderjakker med minimum fodftryk på miljøet. 

Better World Fashion giver ydermere garanti på tilbagekøb af jakker fra kunderne, der derved opnår muligheden for at bytte deres gamle jakke til en ny med tidssvarende design. Denne model har skabt en lukket cirkulation af jakker, der sikrer, at materialer og ressourcer genbruges igen og igen. Reimer Ivang udtaler: "Vores målsætning er, at skabe det mindstressourceforbrugende modebrand. I denne forbindelse er den cirkulære forretningsmodel og udnyttelsen af 2. generations materialer absolut uundgåeligt". 

Sammen med den medfølgende app, kan kunderne følge genbrugs-læderets ID og se deres jakkes historie. Dermed skabes et unikum, som ikke kun er bæredygtigt, men også fortæller sin helt egen historie. Det betyder, at jakkerne og læderets liv forlænges, og at ressourcerne dermed udnyttes bedre. 

Sammen skaber vi værdi

Sammen med Better World Fashion æres i år også B Corp certificerede virksomheder som Patagonia, WakaWaka, Triodos Bank og Tony's Chocolonely samt virksomheder fra i alt 48 lande for at være bedst for verden.

Fælles for dem er, at de er med i B Corp bevægelsen, som er en global bevægelse af fremsynede virksomheder med et fælles mål og en stærk tro på, at virksomheder er den mest kraftfulde driver for at skabe forandring i verden. B Corp går forrest og er med til at skabe et mere bæredygtigt og ansvarligt samfund, hvor økonomisk forretningsforståelse står side om side med en større samfundsmæssig bevidsthed, hvor kerneforetningen bruges som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel  både for verden og for bundlinjen. Virksomheder, der som en naturlig del af deres kerneforretning skaber løsninger, der forbedrer menneskers liv og løser samfundsproblemer. 

Better World Fashion har som B Corp forpligtet sig til at labe sig måle og veje ud fra globale standarder, der er transparente, og yderligere forpligtet sig til kontinuerligt at forbedre sig i hele virksomheden. Better World Fashion er en virksomhed blandt 40.000 globalt, der har målt bæredygtighed med B Impact Assessment, og blandt de mere end 2255 virksomheder i 50 lande er certificeret B Corp. Et stort tillykke til dem for at nå dette store resultat og milepæl. Vi glæder os til at se hvad fremtiden byder dem. 

Mere fra B Corp

B Corp

http://www.bcorp.dk/

  • ns@bcorp.dk
  • +45 53 62 04 14
  • Indiakaj 2, 2100 København Ø

Using Business as a Force for Good!B Corp er en global bevægelse af virksomheder med et fælles mål: at redefinere det, der skaber succes i erhvervslivet. B Corps bruger kerneforretningen som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring til fordel for verden og for bundlinjen. 50.000 virksomheder har målt bæredygtighed med B Impact Assessment og +2000 er certificeret som B Corp. B Corp Danmar…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere