Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling

Mange danske industrivirksomheder ønsker at omstille sig til bæredygtig produktion, men de efterspørger hjælp til at føre det ud i livet. Det viser en undersøgelse fra Epinion.

Danske virksomheder har brug for hjælp og gode råd til at komme videre med grøn omstilling og cirkulær økonomi. Kun 9 % kender til sidstnævnte begreb..

15.12.2016

CSR.dk

Når det kommer til grøn omstilling, er mange danske virksomheder ikke helt så meget med på den grønne bølge, som de gerne ville være. Derfor efterspørger en række danske industrivirksomheder hjælp og gode råd, konkluderer en undersøgelse foretaget af Epinion for miljøvirksomheden Ekokem.

”Undersøgelsen bekræfter den oplevelse, vi allerede har i vores arbejde med affaldssortering hos den danske industri. Mange virksomheder ved simpelthen ikke, hvor de skal starte, og de kender heller ikke omfanget af de forretningsfordele, de kan opnå gennem optimering af deres forretningsflow”, siger Jonathan Cope, der er salgsdirektør for Ekokem i Danmark, til Børsen.

Læs også: To nye erhvervspartnerskaber viser vej til cirkulær forretning

Undersøgelsen har klarlagt over 200 danske virksomheders holdninger til cirkulær økonomi. Konklusionen er, at kendskabet til begrebet cirkulær økonomi er lavt – kun 9 % kender til begrebet – men interessen er ganske høj. 88 % af de adspurgte er nemlig positivt stemt over for cirkulær økonomi, skriver Børsen.

Start i det små
Jonathan Cope kommer med det råd, at man ikke skal lægge for hårdt ud, men starte med at blive bevidst om sine affaldsprocesser. Bl.a. hvordan man kan minimere sit affald, og hvor man ikke må genanvende.

En af de danske virksomheder, der allerede er i fuld gang med de grønne initiativer, er sengevirksomheden Royal Auping Scandinavia. Her har en gennemgribende, grøn omstilling ført til, at virksomheden kun anvender strøm fra vindmøller, mens solceller på eget tag bliver en realitet inden for de kommende par år.

Læs også: Erhvervsledere skal rådgive regeringen om cirkulær økonomi

Børsen oplyser endvidere, at en omstilling til cirkulær økonomi i 2035 kan løfte den danske BNP med 0,8-1,4 %. Det viser en analyse foretaget af Ellen MacArthur Fonden. Samtidig kan omstillingen skabe, hvad der svarer til 7.000-13.000 job, en 3-7 % reduktion i Danmarks CO2-udledning og en øget nettoeksport på 3-6 %.

- KLZ

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V