EU-parlamentet vil skrue op for den vedvarende energi

Et EU-parlamentsudvalg vil hæve ambitionsniveauet for inddragelsen af og investeringen i vedvarende energiformer. Helt konkret vil udvalget arbejde for, at vedvarende energi skal dække 35 procent af energiforbruget i 2030.

EU-parlamentets udvalg for industri, forskning og energi (ITRE) har for nylig vedtaget at arbejde for en ny målsætning for vedvarende energi, der lyder på 35 procent i 2030. Det glæder brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der længe har kæmpet for en mere ambitiøs målsætning. .

30.11.2017

CSR.dk

Siden 2014 har EU haft en målsætning om, at vedvarende energi (VE) skal dække 27 procent af medlemslandenes energiforbrug. Men det er ikke en ambitiøs nok målsætning, mener EU-parlamentets udvalg for industri, forskning og energi (ITRE), som for nylig vedtog at ville arbejde for en ny målsætning, der lyder på 35 procent i 2030. Det skriver brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der repræsenterer cirka 250 danske vindvirksomheder.

Læs også: Minister: Brug for mere agil lovgivning på elbilområdet

Idéen er, at målsætningen skal hæve ambitionsniveauet, men ITRE går samtidig ikke efter at binde medlemslandene.

”Det er positivt, at EU-Parlamentet lægger en mere ambitiøs linje på VE-direktivet. Det har vi arbejdet for længe sammen med en bred koalition af industri og organisationer, da et ambitiøst VE-mål vil hjælpe med at drive den grønne omstilling og sikre volumen der er med til at drive omkostningerne yderligere ned” siger Camilla Holbech, souschef i Vindmølleindustrien.   

En række lande, heriblandt Danmark, har endnu ikke vedtaget, hvordan den grønne omstilling skal udspille sig efter år 2020 og frem mod år 2030. Og det skaber bekymring i vindmølleindustriens brancheforening:

"Det er helt klart en bekymring, at der mangler visibilitet efter 2020 i en række markeder. Vindenergi er i dag den billigste teknologi, og derfor giver det kun god mening, at sætte mål og klare nationale klima- og energiplaner, der baner vejen for fortsat udbygning til glæde for beskæftigelsen og eksporten på tværs af EU samt de positive effekter for såvel klima og den europæiske forsyningssikkerhed”, siger Camilla Holbech. 

Læs også: Der skal bygges grønt for samfundet

Ud over vindenergi er også solenergi blevet markant billigere i løbet af de seneste år. Vindenergi alene står i Danmark for cirka 40 procent af den samlede produktion af elektricitet.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V