Fremskridt for bæredygtigheden hos Unilever

Dagligvareproducenten Unilevers seneste bæredygtighedsrapport viser både vækst og fremgang på de interne mål, men også eksterne udfordringer, der kalder på mere samarbejde fremover.

Unilever - her selskabets tyske hovedkvarter i Hamborg - gør fremskridt på de interne bæredygtighedsmål, men har også udfordringer på de, der ligger udover virksomhedens direkte kontrol. Foto: Flickr/André P. Meyer-Vitali.

20.05.2016

CSR.dk

I den seneste udgave af virksomhedens årlige bæredygtighedsrapport, kan dagligvareproducenten Unilever vise pæne fremskridt på de fleste af sine målsætninger, der er omfattet af selskabets såkaldte Sustainable Living Plan (USLP), som man implementerede i sin forretningsmodel i 2010.

Læs også: Unilever annullerer palmeolie-kontrakter

Nærmere bestemt fortæller rapporten om gode resultater på de områder, Unilever selv har direkte kontrol over. Det fremgår således, at Unilever har ”hjulpet mere end 480 mio. mennesker med at agere for at forbedre deres sundhed og velvære, og styrket menneskers livsgrundlag gennem ansættelser, oplæring og styrkede menneskerettigheder.”

Og så på det miljø- og klimamæssige område går det fremad. Sammenlignet med 2008 sendte Unilevers mange fabrikker 97 procent mindre affald til deponi, de udledte 39 procent mindre CO2 fra energi og brugte 37 procent mindre vand per ton produktion.

Udfordringer hos forbrugerne
På de felter, Unilever ikke har direkte kontrol over, ser det imidlertid mindre lyst ud. Selvom affaldsmængden forbundet med brugen af Unilevers produkter er faldet med 29 procent siden 2010 – noget Unilever har delvis indvirkning på – så er vandforbruget i denne sammenhæng kun faldet omkring en procent, og CO2-udslippet er steget med seks procent.

For at adressere disse udfordringer, arbejder Unilever med at ”implementere innovative strategier”, men samtidig kalder virksomheden på mere internationalt og unilateralt samarbejde. Hvis folks forbrugsmønstre for alvor skal ændres, og emner som klimaforandringerne og den stigende ulighed på verdensplan tackles seriøst, så kræver det en samlet global indsats, mener selskabet.

Samtidig understreger CEO Paul Polman dog værdien af Unilevers bæredygtighedsprogram både internt og eksternt i virksomheden, der i dag tæller omkring 175.000 ansatte i over 100 lande.

Læs også: WWF roser Unilever for CO2-strategi

”På sjette år har USLP bevidst, at der ikke er nogen modsætning mellem forretning og bæredygtighed. Det hjælper og også med spare udgifter, understøtte innovation og rekruttere og fastholde de bedste medarbejdere. Faktisk er der enorme muligheder for dem, der for alvor vil gøre en forskel. Der er ikke nogen business case for vedvarende fattigdom og klimaforandringer”, siger han.

Læs et summary af Unilevers USLP 2015 her.

-AK

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

05.06.2025BSR

Sponseret

Advancing a People-Centered Approach to Sovereign Debt

08.05.2025BSR

Sponseret

The EU AI Act: Where Do We Stand in 2025?

28.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Dagrofa aps
Kursus
Deltag i kulinarisk masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Den 3. og 10. juni inviterer Dagrofa Foodservice til inspirerende kulinariske masterclasses i henholdsvis Odense og Ishøj.

Dato

03.06.2025

Tid

13:00

Sted

Odense og Ishøj

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia