07.08.2015  |  Strategi & ledelse

Ikea vil hjælpe bæredygtigheden i køkkenet på vej

Køkkenet er det nye store fokusområde for Ikea, og her i Danmark vil kæden ikke blot sælge inventaret, de vil også fremme bæredygtigheden.

Når Ikeas nye katalog kommer på gaden i næste uge, så er det med et bredere fokus end de fleste er vant til fra den svenske møbelgigant. En af grundtankerne i katalogets store køkkentema handler nemlig om bæredygtighed og socialt ansvar, det skriver finans.dk.

Læs også: Ikea bruger 7,5 milliarder kroner på klimaet

Udover at sælge sine varer, vil Ikea nemlig også gerne være med til at understøtte den voksende bevidsthed om netop bæredygtighed i madlavningen herhjemme, ligesom man vil fremme sund madlavning og være med til at bekæmpe madspild.

Den svenske møbelgigant har identificeret mad som en bevægelse i Danmark, med et stadigt voksende fokus på økologi, råvarekvalitet, convenience og ikke mindst bæredygtighed som resultat.

Og selvom forretningsaspektet selvsagt er vigtigt, så har temaet også nogle mere ’bløde’ delmål. Blandt nyhederne i det kommende katalog er således et sortiment til hjemmedyrkning af råvarer, produkter til madopbevaring og til affaldssortering.

Læs også: Ikeas grønne regnskab vokser

Ikeas katalog bliver udgivet i Danmark (og 48 andre lande verden over i rekordhøje 219 mio. eksemplarer) tirsdag d. 11. august.

-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Journalist, CSR.dk

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere