Logistikvirksomhed og Fødevarebanken vil bekæmpe madspild

Logistikgiganten Brambles er gået sammen med Fødevarebanken for at bekæmpe både madspild og sult i verden.

En tredjedel af alle producerede fødevarer går hvert år til spilde eller bliver fordærvede. Det vil logistikvirksomheden Brambles nu forsøge at reducere i et nyt samarbejde med The Global FoodBanking Network (GFN). Foto: Brambles. .

19.10.2016

CSR.dk

Den australske logistikgigant Brambles har netop underskrevet en treårig aftale med den internationale nonprofitorganisation The Global FoodBanking Network (GFN) om sammen at arbejde for at reducere madspild og bekæmpe sult.

Brambles er aktiv i mere end 60 lande og operer særligt gennem CHEP og IFCO-brands, som begge forhandler transportpaller. Logistikgiganten vil i partnerskabet bidrage med sin viden om forsyningskæder, naturalier, frivillige samt donationer for at hjælpe med at finansiere GFN’s arbejde, der går ud på at reducere sult, fattigdom, underernæring og fødevarespild på globalt plan.

Læs også: Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i dag

GFN, der består af 792 fødevarebanker i 32 lande, er begejstrede for samarbejdet med logistikvirksomheden:

“Vi er beærede over at være partner med Brambles og kunne gøre brug af deres ekspertise, produkter og lederskab til at hjælpe os med at øge effektiviteten og omfanget af fødevarebanker globalt. Vi vil gerne takke Brambles for deres engagement i kampen mod sult i verden og samtidig fremme bæredygtighed”, siger Lisa Moon, administrerende direktør for GFN.  

Logistik med ansvar
Brambles CEO, Tom Gorman, forklarer, at det er vigtigt for koncernen at levere bæredygtige værdier i de samfund, Brambles opererer i.

“Vores nye relation til GFN er en videreudvikling af vores flerårige engagement i at samarbejde med vores kunder om at støtte fødevarebanker rundt om i verden. Herudover er Brambles’ bestræbelser på at udvide GFN-netværkets kapacitet og evnen til at bekæmpe sult en vigtig del af vores omfattende tiltag for at sikre fødevaresikkerhed”, siger Tom Gorman.

Han fortæller endvidere, at logistikvirksomheden konkret vil minimere madspild lige efter høsten, ved at forbedre mindre landbrugs adgang til moderne emballage, der beskytter produkterne.

Massivt madspild
Aftalen mellem GFN og Brambles kommer i en tid, hvor rapporter fra FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) oplyser, at der hvert år går en tredjedel af alle producerede fødevarer til spilde på verdensplan – blandt andet grundet fordærvelse og dårlig opbevaring efter høst. Det svarer til 1,3 milliarder tons mad. Samtidig lider næsten 800 millioner mennesker af sult.

Sidste år distribuerede GFNs fødevarebanker 421.840 tons mad til 6,8 millioner mennesker i nød med hjælp fra 27.000 sociale serviceorganisationer.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V