Logistikvirksomhed og Fødevarebanken vil bekæmpe madspild
Logistikgiganten Brambles er gået sammen med Fødevarebanken for at bekæmpe både madspild og sult i verden.
Den australske logistikgigant Brambles har netop underskrevet en treårig aftale med den internationale nonprofitorganisation The Global FoodBanking Network (GFN) om sammen at arbejde for at reducere madspild og bekæmpe sult.
Brambles er aktiv i mere end 60 lande og operer særligt gennem CHEP og IFCO-brands, som begge forhandler transportpaller. Logistikgiganten vil i partnerskabet bidrage med sin viden om forsyningskæder, naturalier, frivillige samt donationer for at hjælpe med at finansiere GFN’s arbejde, der går ud på at reducere sult, fattigdom, underernæring og fødevarespild på globalt plan.
Læs også: Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i dag
GFN, der består af 792 fødevarebanker i 32 lande, er begejstrede for samarbejdet med logistikvirksomheden:
“Vi er beærede over at være partner med Brambles og kunne gøre brug af deres ekspertise, produkter og lederskab til at hjælpe os med at øge effektiviteten og omfanget af fødevarebanker globalt. Vi vil gerne takke Brambles for deres engagement i kampen mod sult i verden og samtidig fremme bæredygtighed”, siger Lisa Moon, administrerende direktør for GFN.
Logistik med ansvar
Brambles CEO, Tom Gorman, forklarer, at det er vigtigt for koncernen at levere bæredygtige værdier i de samfund, Brambles opererer i.
“Vores nye relation til GFN er en videreudvikling af vores flerårige engagement i at samarbejde med vores kunder om at støtte fødevarebanker rundt om i verden. Herudover er Brambles’ bestræbelser på at udvide GFN-netværkets kapacitet og evnen til at bekæmpe sult en vigtig del af vores omfattende tiltag for at sikre fødevaresikkerhed”, siger Tom Gorman.
Han fortæller endvidere, at logistikvirksomheden konkret vil minimere madspild lige efter høsten, ved at forbedre mindre landbrugs adgang til moderne emballage, der beskytter produkterne.
Massivt madspild
Aftalen mellem GFN og Brambles kommer i en tid, hvor rapporter fra FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) oplyser, at der hvert år går en tredjedel af alle producerede fødevarer til spilde på verdensplan – blandt andet grundet fordærvelse og dårlig opbevaring efter høst. Det svarer til 1,3 milliarder tons mad. Samtidig lider næsten 800 millioner mennesker af sult.
Sidste år distribuerede GFNs fødevarebanker 421.840 tons mad til 6,8 millioner mennesker i nød med hjælp fra 27.000 sociale serviceorganisationer.
-CHM