Madmarked giver overskudsmad til udsatte
Kødbyens Mad & Marked vil i samarbejde med Fødevarebanken sikre, at overskydende råvarer gives videre til socialt udsatte.
Et nyt samarbejde mellem Kødbyens Mad & Marked og Fødevarebanken betyder, at de råvarer, der ikke bliver solgt, videregives til udsatte borgere. Allerede inden åbningen af det nye madmarked på Vesterbro i København, blev der stillet skarpt på at udnytte overskudsvarer, så de undgår at ende i skraldespanden.
Læs også: Ny uddannelse i madspild
"Ingen har interesse i, at god mad ender som skrald, tværtimod har vi fået meget positiv respons fra de kommende stadeholdere på markedet omkring tiltaget. Samtidig synes vi, det er en naturlig del af måden at drive en fødevarevirksomhed på i dag at have fokus på bæredygtighed. Det er en selvfølge og ikke en pligt, og man vinder meget mere, end man smider ud, siger Simon Bacon, der er en af kræfterne bag Kødbyens Mad & Marked.
Læs også: Madspildsaktivist blev Årets dansker
Fødevarebankens kølebil vil være tilstede klokken 17.00 på alle markedets åbningsdage for at tage imod overskudsvarer fra markedets stadeholdere. Herefter distribueres maden videre til mere end 60 krisecentre, herberger og væresteder. Samtidig lover Fødevarebanken at have styr på fødevaresikkerheden.
-SSM