Madspildsaktivist blev Årets dansker

Selina Juul, der er stifter af bevægelsen Stop Spild af Mad, vandt Berlingskes pris Årets dansker 2014.

Selina Juul har kæmpet for mindre madspild siden 2008 og har stiftet forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Foto: Simon Læssøe, Scanpix..

09.12.2014

CSR.dk

Selina Juul, der siden 2008 har kæmpet for mindre madspild, er blevet kåret af Berlingske som Årets Dansker 2014. Hun har stiftet forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, som er Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild. Bevægelsen er medudvikler af en international erklæring mod madspild og medvirker blandt andet til videreformidling af gratis overskudsmad til hjemløse og begrænsning af madspild i industri og detailhandel.

Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt

Ifølge Selina Juul er prisen henvendt til alle de danskere, som hver dag forsøger at mindske madspild.

"At stoppe madspild handler ikke bare om at spare penge men også om at gøre noget godt for miljøet og klimaet. Danmark har virkelig rykket sig på det her område, og de mange frivillige ildsjæle har virkelig gjort en forskel. Der er snart ikke længere en kantine, hvor man ikke er opmærksom på madspild", sagde Selina Juul i sin takketale, da hun modtog prisen ved et kåringsarrangement hos Berlingske Media.

Ny pris
Det er første gang, at Berlingske uddeler sin nye pris Årets dansker. For at komme i betragtning til prisen skal man have sat sig ambitiøse mål, og nået dem. Desuden er det et kriterie, at målene skal gavne andre.

"Årets dansker er vores måde at hylde danskere med store ambitioner og samtidig inspirere endnu flere til at turde mere og sigte højere. Det har vi brug for i Danmark, og derfor skal vi fejre dem, der har gjort en forskel. Dem som har store ambitioner og når dem", sagde Lisbeth Knudsen, chefredaktør hos Berlingske.

Læs også: Roskilde Festival går til kamp mod madspild

Det er Berlingskes læsere, der har indstillet kandidater til prisen. Herefter har en projektgruppe, bestående af chefredaktører og redaktører, udvalgt ti personer, som dommerkommiteen har bedømt indivuelt. I dommerkommiteen sad blandt andre Lykke Friis, Lisbeth Knudsen, Ulrik Wilbek og René Redzepi. I finalen blev dommerkomiteens stemmer lagt sammen med læserstemmerne. 

-SSM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

26.09.2024CSR.dk

Følelser afslører hvor meget vi går op i miljø

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V