Marketing – nu med god karma

Dårlig karma skaber problemer på stribe i alle lag af samfundet. Derfor bør alle virksomheder stræbe efter det modsatte i deres marketing og forretning, fortalte thailandsk ekspert til Sustainable Brands-konferencen.

Nui Sirikul på scenen ved Sustainable Brands-konferencen i København. Foto: Anders Kampmann.

27.09.2016

Anders Kampmann, CSR.dk

Det handler om konsekvenser af det, man gør. Både over for samfundet, sine medmennesker, miljøet osv. Negative handlinger, reaktioner og metoder har negative konsekvenser, der spreder sig som ringe i vandet og påvirker omgivelserne i en lige så negativ retning. Men det modsatte er heldigvis også tilfældet.

Læs også: Forbrugere ønsker sig virksomheder der gør en forskel, men kender ikke nogen

Den samlende term for disse kredsløb er karma, og selvom det er ord, der ikke er ukendt i vesten, så er det ikke et begreb, der figurerer i specielt høj grad i forretningssammenhæng i eksempelvis Europa.

Netop derfor var oplægget fra den Bangkok-baserede brandstrateg Nui Sirikul et anderledes indslag på dagsordenen på Sustainable Brands-konferencen, der i disse dage bliver afviklet på Radisson Blue-hotellet i København.

Vejen til bæredygtighed for virksomheder går i Nui Sirikuls optik gennem et fokus på en filosofi omkring økonomisk tilstrækkelighed. Kort fortalt går den ud på, at ansvarlige selskaber bør arbejde i retning af en tilstand modsat den aktuelle status i verden, hvor ”alt for mange har alt for lidt, og resten ikke kan få nok”, som hun beskrev det.

Ikke mere, men værdi
I stedet skal sigtet være på et stadie, hvor alle har nok. Og der bør virksomhederne tænke ind i deres forretningsmodeller.

”Moderne marketing drejer sig nærmest kun om ét ord: mere. Når vi hele skaber mere og mere, skaber vi samtidig et stærkere og stærkere grundlag for grådighed blandt mennesker. Folk vil have mere og mere, og når de ikke kan få det, starter de negative følger. Grådighed fører derfor til utilfredshed, vrede, uvidenhed og generelt dårlig opførsel. Derfor skal marketing fokusere på at dele, hvilket kan føre til venlighed, tilfredsstillelse og ordentlig opførsel”, sagde Nui Sirikul.

På den baggrund handler ”karma marketing” om at skabe et ansvarligt og opmærksomt forbrugsmønster hos mennesker verden over. Og ifølge Nui Sirikul bør alle starte med sig selv.

Læs også: Hør om fremtidens branding hos Sustainable Brands

”Se indad. Sørg for at du selv har nok, og før det så videre til andre. Og vær moderat. Ikke nødvendigvis beskeden, men moderat i dit behov, så vil der være nok til alle. Derfor bør det sande formål for et brand være ikke at give mere, men at give værdi”, sluttede hun.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

DTU
Webinar
Bestyrelsesarbejde i MedTech og Life Science

Boost din bestyrelseskarriere i MedTech og Life Sciences. Deltag i dette gratis webinar, hvor vi dykker ned i, hvordan stærke bestyrelsesrelationer ikke kun styrker samarbejdet – men også åbner døre for din egen vej ind i bestyrelseslokalet. Skal du med?

Dato

08.04.2025

Tid

17:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Getting started on nature

Webinar 5: In this final webinar we will discuss how to prioritize topics and initiatives, how to set up governance structures to ensure success and what role collective action can have.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

FSR - danske revisorer
Webinar
Revisors erklæring på lovpligtig bæredygtighedsrapportering

Få en praktisk indføring i udarbejdelse af revisors bæredygtighedserklæring i henhold til CSRD.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager. Spring Online Cohort. Starting April 2025

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting January 30th 2025.

Dato

10.04.2025

Tid

09:00

Sted

Zoom

DTU
Gå-hjem-møde
DTU Executive MBA Masterclass: Technology innovation - strategies and practice

Join us for an insightful Masterclass where you’ll gain invaluable perspectives from successful startup ventures and the dynamic tech scene at DTU. Explore the strategies of professional investors as they identify opportunities, manage risks, and maximize returns in high-tech startups.

Dato

10.04.2025

Tid

16:00

Sted

In person at DTU Lyngby Campus