03.06.2016  |  Samfund

Ny forening skal gøre bæredygtige byer til dansk eksportvare

Danske byer kan noget særligt omkring bæredygtighed og livskvalitet, og det kan vi sælge til udlandet. Det mener i hvert fald de tre parter bag en ny forening med netop det formål.

Kommuner rundt omkring i Danmark har i løbet af de senere år modtaget flere og flere udenlandske delegationer, der vil se nærmere på de danske byer, og ikke mindst de bæredygtige løsninger, der i stadig stigende grad bliver bragt i spil af både private og offentlige aktører.

Læs også: Klimaguide til megabyer

For at imødekomme efterspørgslen og samtidig løfte og styrke Danmark som eksportør af bæredygtige urbaniseringsløsninger til verdens storbyer, lancerer Realdania i dag sammen med Erhvervs- og Vækstministeriet og Københavns Kommune foreningen Bloxhub med undertitlen ’Danmarks nye innovations- og væksthub inden for bæredygtig urbanisering’.

Foreningen er målrettet virksomheder og vidensmiljøer med knowhow inden for bæredygtig byudvikling. Her kan den innovationsstærke SMV’er mødes med større, mere etablerede virksomheder og deres internationale netværk. Ligeledes kan forskellige faggrupper, der udvikler bæredygtige byløsninger, mødes for at finde nye samarbejder om konkrete produkter og ideer, eksempelvis digitaliseret affaldshåndtering, bedre energirenovering, miljøvenlige trafikløsninger, klimatilpasning eller genanvendelige byggematerialer.

Realdania er initiativtager til Bloxhub, og ifølge adm. direktør Jesper Nygård bliver foreningen en af hjørnestenene i Realdanias filantropiske arbejde inden for bæredygtig byudvikling i de kommende år.

Læs også: Vi skal deles om de smarte byer

”Med Bloxhub ønsker vi at bygge videre på de gode erfaringer, danske virksomheder og kommuner gennem årtier har gjort sig med at skabe byer, der hænger sammen socialt, miljømæssigt og økonomisk. Og behovet – markedet – er der. I dag bor ca. 3,5 mia. af os i byer og byområder, hvilket svarer til lidt over halvdelen af Jordens befolkning. Om godt 30 år regner man med, at tallet vil være næsten fordoblet. Denne globale udfordring bør vi se som en mulighed for at gøre bæredygtige byer til en vigtig dansk eksportvare.”

Virksomheder og vidensmiljøer fra hele Danmark kan fra i dag melde sig ind i Bloxhub. Læs mere på foreningens hjemmeside. Læs også en kronik fra de tre parter om foreningen i Politiken.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med m…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere