SE og Magnus Millang sætter fokus på klimadebatten

SE har i samarbejde med Magnus Millang valgt at sætte fokus på klimaforandringerne. Gennem i alt seks dokumentarfilm ser Millang nærmere på klimaets fremtid, og hvad man som almindelig dansker kan gøre for at nedbringe sit Co2-udslip.

#WTFgørvimedklimaet. Læs mere på: se.dk/klima.

30.03.2017

Sponseret

SE

Man kaster sig ud på det dybe vand, når man sætter sig for at gøre noget ved klimaet. De små ringe, man skaber i vandet, forsvinder under havets store bølger. Det har komikeren Magnus Millang erfaret. Derfor har han ændret sin tilgang til kampen for klimaet - og sammen med SE sætter han i en række film fokus på klimadebatten.  

#WTFgørvimedklimaet. Læs mere på: se.dk/klima

Magnus' klimakamp
Komikeren Magnus Millang har gennem længere tid arbejdet på at nedbringe sit eget Co2-udslip og derved gøre sit i kampen mod klimaforandringerne. Udover plantningen af sin egen skov har han arbejdet på at nedsætte sit strømforbrug ved at producere sin egen elektricitet, og han er ligeledes begyndt at lade bilen og flyet stå i garagen eller hangaren, og tager i stedet toget på ferie, da det er mere miljøvenligt.

En skov med et budskab
Én af de seks film sætter fokus på luften. På verdensplan spiller skovene en afgørende rolle for klimaet. Det er dem, der renser luften for Co2 og omdanner den til ilt, der er livsvigtig for livet på kloden. Samtidig frigives store mængder Co2, når skovene fældes eller brændes af. Mellem 15 og 20 pct. af verdens samlede Co2-udslip stammer fra afbrænding af skove.

For at gøre opmærksom på verdens problemer med Co2-udslip, og ikke mindst med de store skovafbrændinger, der finder sted mange steder i verden, bl.a. for at gøre plads til kvægdrift, har Magnus Millang planer om at anlægge en skov, der kan ses på Google Earth.

Planen er kort og godt at inspirere andre via dette gode tiltag. På Google Earth vil skoven set fra oven ligne et bøgetræ, og komikeren håber på denne måde at kunne sætte fokus på det gode budskab, og at andre vil følge hans eksempel.

”Midt i monumentet planter vi et bøgetræ, som man kan sidde under og spise picnic, mens man tænker over, at jorden snart går under,” siger Magnus Millang i den ene af dokumentarfilmene, hvor man netop følger hans skovprojekt.

Brug for handling
Tiltaget med at plante mere skov i Danmark er et tiltrængt et af slagsen. Der er brug for meget mere skov i Danmark, hvis vi skal kunne følge med udviklingen, og ikke mindst udledningen af Co2.

Den planlagte skovrejsning over de næste 150 år kan ifølge tal fra Skov- og Naturstyrelsen binde ca. 350 tons Co2, hvilket svarer til, hvad Danmark udleder på 6 år.

Magnus Millangs skovprojekt falder dermed på et tørt sted i det store klimaregnskab, hvor der er brug for kreative løsninger, og hvor alle bidrag kan bidrage til det samlede mål. Nemlig at hjælpe klimaet og miljøet på rette vej - hvilket SE som en aktiv samfundsaktør også selv støtter op om.

Gør din elregning klimavenlig – det er lettere end du tror

18.05.2018SE

Sponseret

Dankalk omdanner overskudsvarme til fjernvarme

30.03.2017SE

Sponseret

SE og Magnus Millang sætter fokus på klimadebatten

30.06.2016SE

Sponseret

Reducering af madspild giver rum til mere økologi

21.04.2016SE

Sponseret

Vi planter initiativer i samfundet – og høster til fællesskabet

22.09.2015SE

Sponseret

Stor fusion på vej i den danske energi- og telesektor

21.05.2015SE

Sponseret

SE Big Blue sparer Gardit for millioner