Troldtekt: Cradle to Cradle giver os den rigtige dokumentation

Den danske loftsproducent Troldtekt var centrum for en session på Sustainable Supply Chain Summittet i London. Fokus var på virksomhedens tilgang til sin produktionsproces og ikke mindst tilvalg af Cradle to Cradle-principperne.

Troldtekts produktion er sølvcertificeret hos Cradle to Cradle. Foto: Troldtekt A/S.

13.11.2015

Anders Kampmann, CSR.dk

"Vi har altid talt om vores produkter, men processerne bagved har været nærmest usynlige frem til dette årtusind".

Sådan indledte marketing- og kommunikationschef i Troldtekt, Tina Snedker Kristensen, sit oplæg på sessionen om R&D og produktinnovation på årets Sustainable Supply Chain Summit i London. Arrangørerne fra Ethical Corporation havde indbudt netop Troldtekt til at være omdrejningspunkt for sessionen, der havde karakter af en udvidet rundbordsdiskussion, for at kunne fokusere på Cradle to Cradle-tankegangen, der generelt var et hot topic på konferencen.

Læs også: Flere virksomheder ser lyset i den cirkulære økonomi

Troldtekt, hvis historie strækker sig over 150 år tilbage i tiden, er i dag blandt de danske virksomheder, der er længst fremme med Cradle to Cradle-principperne, hvor man siden 2012 har være sølvcertificeret, og har som målsætning at hæve flere områder til topniveauet platin inden for de kommende år.

"Cradle to Cradle-certificeringen giver os dels en konkret bedømmelse af vores indsats – både vores styrker og der, hvor vi skal forbedre os – og samtidig en god dokumentation for det, vi gør omkring vores produktion. I 2009 begyndte vi at offentliggøre livscyklusanalyser for vores produkter, og i 2010 gik vi med i FN’s Global Compact, men C2C-stemplet giver os noget ekstra; en ’officiel’ målestok", forklarede Tina Snedker Kristensen.

Vejen til den foreløbige sølvplacering har ikke været nem, men der er både gode grunde til, at det er lykkedes - og argumenter for, at det er giver forretningsmæssig mening.

"Vi har opnået det vi har, fordi vi har taget beslutningen op på strateginiveau. Den slags tiltag her skal starte i ledelsen. Det fik vi et eksempel på, da vi ville underskrive en Code of Conduct sammen med Aalborg Portland, der leverer cementen til vores produktion; det tog næsten to års arbejde og adskillige møder på direktørplan før vi fik en underskrift på aftalen", siger Tina Snedker Kristensen, og fortsætter.

"Men vi er ikke tvivl om, at det giver god mening. Vores ROI (Return on Investment, red.) er steget fra 10 til 20 procent over de sidste fem år og dokumentationen i certificeringen giver os et grundlag og noget værdi, både over for vores kunder og forbrugerne, som betyder meget for os som virksomhed."

Læs også: Byggebranchen er vild med Cradle to Cradle

Ethical Corporation tildelte i september Troldtekt udmærkelsen 'Highly Commended' til Responsible Business Awards 2015 for virksomhedens forretningsstrategiske arbejde med Cradle to Cradle-konceptet. Troldtekt var en af syv nominerede i kategorien Business Strategy - Best Small to Medium Enterprise, hvor prisen går til den virksomhed med under 250 ansatte, der har fremvist klarest bæredygtig innovation i 2014.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

31.03.2025CSR.dk

ESG-kommunikation med nyt bagtæppe

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

Værdiskabende rapportering: Sådan sikrer I det gode samarbejde

31.03.2025Creative ZOO

Sponseret

5 gode grunde til at fortsætte med ESG

24.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Retorisk Lederskab

21.03.2025CSR.dk

Veksler klimapoint til flyrejser: SAS anklages for grov greenwashing

25.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

S3: Fra filantropi til strategi gennem partnerskab

10.02.2025Denteks A/S

Sponseret

Danske hoteller skal være mere omkostningseffektive end nabolandene for at tjene på erhvervsturisme

22.01.2025CSR.dk

Forbrugerombudsmanden politianmelder flyselskabet KLM for vildledende udsagn om bæredygtighed

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online